Mohu po spermatu přibrat ? A dalších 5 otázek, na které se stydíte zeptat

13.04.2012 | Sex a vztahy

Navzdory tomu, že oblast sexu pomalu přestává patřit do oblasti „věcí, o kterých se nemluví“, na některé otázky stále nemáme odpověď. A nemáme ani odvahu se zeptat.

Napadlo vás někdy, jestli je sperma kalorické? Nebo jestli se vši, které jste chytila od svých dětí, mohou přestěhovat i do pubického ochlupení? A nebo jestli je normální, že vás po milování bolí hlava? Máme pro vás odpovědi!

Otázka č. 1: Můžu tím, co jím, ovlivnit, jak „tam dole“ chutnám?

Odpověď: Popravdě řečeno, můžete. Skvělými pomocníky pro „odlehčení“ chuti jsou například ananas nebo celer. Podobný efekt má ale obecně jakákoli zelenina či jakékoli ovoce. Naopak maso, mléčné produkty nebo ryby mají opačný účinek a budete po nic chutnat výrazněji, zemitěji. To samé platí i o česneku, výrazném koření nebo nápojích s velkým množstvím kofeinu. Ale nemusíte panikařit, pokud máte tyto potraviny rády a přitom byste chtěla, aby váš partner okusil spíše onu lehčí chuť – stačí pít dostatek čisté vody. Pomoci si můžete i ochucenými lubrikačními gely, ale dejte pozor, aby se nedostaly příliš hluboko do vaší pochvy – u citlivých osob mohou způsobit podráždění.

Otázka č. 2: Jak mohu sama předcházet vaginálním infekcím?

Odpověď: Nejrůznější infekce intimních partií dokážou pořádně potrápit. Pomineme-li základní hygienická pravidla, jež byste měla dodržovat vy i partner, je dobré zkusit i některé další zásady prevence:
1.    Nepoužívejte pro intimní hygienu klasické mýdlo nebo sprchový gel – mohly byste narušit rovnováhu poševní mikroflóry a otevřít tak snazší cestu pro nejrůznější mikroorganismy.
2.    Noste bavlněné spodní prádlo, které je prodyšnější než například satén. Pokud jste náchylnější ke vzniku infekcí, vyvarujte se častému nošení tanga-kalhotek.
3.    Jste-li zvyklá spát v těsných kalhotkách, zkuste tento svůj zvyk přehodnotit. I ony totiž přispívají k množení mikroorganismů v intimní oblasti.

Otázka č. 3: Mohu se od partnera nakazit při orálním sexu rýmou?

Odpověď: Nachlazení se přenáší vzduchem nebo dotykem rukou, jimiž se nakažený dotkl například svého nosu nebo úst. Takže teoreticky se pouze orálním sexem nakazit nemůžete. Ovšem pokud se váš partner svého penisu dotkl kontaminovanýma rukama, přenesou se pak bakterie i do vašich úst a pravděpodobnost nákazy se blíží jistotě… Obecně řečeno – pobývání v těsné blízkosti člověka s infekcí zvyšuje riziko nákazy, takže i v tomto případě je pravděpodobnost, že po pár dnech skončíte s kýcháním a škrábáním v krku i vy, docela vysoká.

Mimochodem, to samé platí i obráceně, tedy pokud jste nachlazená vy. Váš partner se od vás nakazí při orálním sexu, pokud jste se intimních míst dotýkala kontaminovanýma rukama.

Otázka č. 4: Nemůže mě partner při náruživém sexu poranit?

Odpověď: Ani pokud se při milování opravdu rozvášníte, není pravděpodobné, že by vás partner nějak závažně poranil. Pokud však nejste dostatečně zvlhčená, může se stát, že při tvrdším přirážení dojde k lehkým oděrkám pochvy, jež se může projevit nepříjemným podrážděním nebo pálením. Nejlepší prevencí je v takovém případě použití lubrikantu.

Jestliže už k těmto oděrkám dojde, než se vše zahojí, buďte přeci jen opatrnější – jinak by vás mohla zaskočit nepříjemná bolest při styku.
Pokud po milování pravidelně pociťujete bolest, nebo dokonce krvácíte, svěřte se svému gynekologovi.

Otázka č. 5: Mohu po spermatu přibrat na váze?

Odpověď: Rozhodně ne. Objem ejakulátu se rovná přibližně množství odpovídající jedné čajové lžičce. Obsahuje sice kromě spermií a vody i cukry a bílkoviny, ale jeho energetická hodnota se pohybuje přibližně okolo 7 kalorií. Nesrovnatelně větší množství energie mimochodem spálíte již při sexu, takže se nemusíte bát, že by bylo sperma v rozporu s vaší dietou…

Otázka č. 6: Když dovolím partnerovi anální sex, nemůžu si způsobit střevní potíže?

Odpověď: Tahle obava trápí mnoho žen, jež anální sex zvažují. Sám o sobě nepředstavuje anální sex žádné velké riziko, je však třeba pamatovat na několik zásad.
1.    Anální otvor nemá schopnost přirozeného zvlhčení jako pochva a svěrač je navíc poměrně pevný, může se stát, že při pronikání penisu dojde k menším poraněním tkáně nebo oděrkám. Proto je nezbytně nutné, aby partneři používali lubrikační gel. Hodně lubrikačního gelu.
2.    Dalším potenciálním problémem jsou bakterie, jež se v oblasti konečníku nacházejí, jež mohou tato drobná poranění infikovat (opět je prevencí lubrikant).
3.    Vyplatí se i používání kondomu – jednak z hygienických důvodů, jednak kvůli přenosu pohlavních chorob. Ano, pohlavními nemocemi se můžete infikovat i prostřednictvím análního sexu.
4.    Váš partner by nikdy neměl bez důkladného omytí penisu střídat anální otvor a pochvu.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat