Je nebezpečné milování s jídlem? Aneb další várka hanbatých otázek o sexu

17.04.2012 | Sex a vztahy

(2. díl) Navzdory tomu, že oblast sexu pomalu přestává patřit do oblasti „věcí, o kterých se nemluví“, na některé otázky stále nemáme odpověď. A nemáme ani odvahu se zeptat.

1. díl článku: Mohu po spermatu přibrat ? A dalších 5 otázek, na které se stydíte zeptat

Napadlo vás někdy, jestli je sperma kalorické? Nebo jestli se vši, které jste chytila od svých dětí, mohou přestěhovat i do pubického ochlupení? A nebo jestli je normální, že vás po milování bolí hlava? Máme pro vás odpovědi!

Otázka č. 7: Často se mi stává, že dostanu orgasmus například v posilovně nebo třeba na při jízdě na kole, nebo dokonce jen tak při sezení v práci. Je to vůbec normální?

Odpověď: Spousta žen, jež má problémy s dosažením orgasmu i při milování, by vás považovala za šťastnou osobu. Nicméně je jasné, že vám tahle situace vždycky takovou radost neudělá. Spontánní orgasmy však nejsou nic tak neobvyklého, nebojte se. Některé ženy jich dosahují i při představě milování, častěji však nepřímou stimulací pohlavních orgánů, jako může být právě ona jízda na rotopedu či kole, nebo zatínání svalů pánevní oblasti při cvičení, zadržování moči nebo při kýchnutí. Občas se spontánní orgasmus objeví jako vedlejší účinek některých léků (ale po několika dnech obvykle zcela odezní). Pokud nechcete spontánních orgasmů na veřejnosti, například v posilovně nebo již zmíněné jízdě na kole, dosahovat, zkuste zmírnit dráždění intimní oblasti – třeba dvojím spodním prádlem nebo menstruační vložkou.

Otázka č. 8: Chytila jsem od dětí vši – nemohou se „přestěhovat“ i do ochlupení v intimní oblasti?

Odpověď: Kupodivu (a naštěstí) ne. Je to, jako by na našem těle existovala určitá hranice, kterou vši dodržují – rády se uhnízdí ve vašich vlasech, obočích, dokonce na řasách (u partnera pak případně ve vousech), ale níž už se nestěhují.

Co se týká tzv. muněk, tedy vší, jež jsou naopak typické pro pubické ochlupení, ty mohou migrovat až do vašeho podpaží, případně obočí, ale dál do vlasů se nepouštějí. Na rozdíl od klasických vší, jež jsou zejména mezi dětmi poměrně časté, muňky jsou poměrně vzácné, takže pokud s partnerem dodržujete základní hygienická pravidla, blíží se riziko, že se jimi nakazíte, nule.

Otázka č. 9: Po milování mě občas nepříjemně bolí hlava. Nemůžu být třeba alergická na orgasmus?

Odpověď: Bolest hlavy po sexu není zas tak neobvyklým jevem. Není jen reakcí na orgasmus, ale na sex jako takový. Milování je totiž fyzická aktivita, jež tělo poměrně vyčerpává. Navíc při něm dochází k rozšíření cév a rozproudění krve, takže vaše tělo může zareagovat právě bolestí hlavy, jež obvykle po chvíli odezní.

Pokud se ale bolesti zhoršují a jsou pravidelné, určitě se svěřte svému lékaři, který vám buď předepíše nějaké léky, nebo provede potřebné testy, aby se vyloučily závažnější příčiny těchto bolestí.

Otázka č. 10: Můžu se při orálním sexu nakazit virem HIV?

Odpověď: Ano, můžete. I když je riziko ve srovnání se análním nebo klasickým sexem poměrně malé, je tu, a už byly dokonce zaznamenány případy, kdy k nákaze prostřednictvím orálního sexu došlo. Nakazit se můžete, i když partnera uspokojujete ústy vy, i když on uspokojuje vás.
Pokud je tím aktivním z dvojice nakažený partner, může se stát, že má v ústech malou, krvácející ranku, jejímž prostřednictvím se infikovaná krev dostane do vaší pochvy. Jestliže jste nakažená vy, můžete infikovat partnera.

Pokud uspokojujete nakaženého muže ústy, pamatujte, že sperma je infikované a stačí malá ranka v puse, kterou se virus dostane do vašeho těla.
Jestliže je jeden z partnerů HIV pozitivní, nejlepším řešením a spolehlivou ochranou je používat i při orálním sexu prezervativ.

Otázka č. 11: Není nebezpečné hrát si při milování s jídlem? A jakou potravinu můžeme bez rizika „vložit“ do pochvy?

Odpověď: Popravdě řečeno, nejlepší je nevkládat do pochvy žádné jídlo. Poševní bakterie totiž milují cukr, takže potraviny, jež ho obsahují (čokoláda, šlehačka, med, ovoce… tedy tradiční „hračky“, jež některé páry při milování používají) mohou znamenat množení těchto mikroorganismů a vést k nepříjemné infekci. Navíc cukr může narušit pH poševního prostředí a opět se otevírají vrátka pro infekci.

Dalšími nebezpečnými potravinami je cokoli mastného nebo na bázi oleje – ten se totiž velmi špatně z pochvy vymývá a bakterie se v něm tedy množí nerušeně.

V ideálním případě byste měli jídlo vkládat při sexu pouze do úst, do pochvy totiž nepatří…

Otázka č. 12: Použili jsme s partnerem kondom a já po milování cítila nepříjemné svědění a podráždění. Nemůžu být alergická na latex?

Odpověď: Ta možnost tu sice je, ale je vysoce nepravděpodobná. Kdybyste totiž alergická na latex byla, už dávno byste to věděla, protože tuto látku obsahuje celá řada předmětů, nejen prezervativy.

Možné ale je, že jste alergická na spermicid nebo lubrikant, které kondomy obsahují. Zkuste proto příště použít jinou značku prezervativů nebo kondomy bez lubrikantu (ten kupte zvlášť, nejlépe na bázi vody, který není tak dráždivý).
Pokud svědění a pálení přetrvává a zhoršuje se, může se jednat o počínající infekci a měla byste vyhledat odbornou pomoc u svého gynekologa.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat