Alergie na sperma. Nekončící utrpení

05.08.2010 | Sex a vztahy

Někdy to řeknete z legrace, „Jsem na tebe alergická“, existují však ženy, které jsou alergické na partnerovo sperma. Jak se tento problém projevuje a dá se léčit?

Trocha teorie

Mužský ejakulát má nejčastěji bílou barvu a slouží k přenosu spermií. Má pro jejich přežití ideální pH.

Proč způsobuje alergie?

Ejakulát je lehce zásaditý, obsahuje zinek, vápník hořčík, a dokonce i stopové množství zlata. Ze v něm nalézt i fruktózu, vitamin C a keratin. Prý má i blahodárné protizánětlivé účinky na pleť, to ale tvrdí většinou muži.

Jeho mírně zásaditý charakter může vyvolat u některých žen podráždění. Může to být způsobeno obsahem až 400 druhů bílkovin. Ty produkuje prostata.
Složení ejakulátu je závislé i na tom, co muž jí, pije a za bere nějaké léky.

Projevy alergie

Pálení a svědění po pohlavním styku, bolesti v podbřišku. Z celkových příznaků byly zaznamenány vyrážka po celém těle, pocit na zvracení, kašel až dušnost. Někdy může alergie způsobit až neplodnost.

Léčba

Léčba je komplikovaná. Pomoct může homeopatická léčba, akupunktura a někdy i změna partnera. Někteří lékaři tvrdí, že se jedná o krátkodobou záležitost, která pomine. Každopádně je vhodné v tomto případě používat kondom a navštívit alergologa, který vám pomůže najít vhodnou léčbu.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat