Pánové, chcete »doma« více sexu?!

Pokud je muž macho a rozhodne se pomáhat své partnerce v domácnosti, dočká se nejen vděku, ale také častější soulože. Jenže v případě, že má muž velmi silnou vnitřní ženu a je hodně femininní, může mu práce v domácnosti ublížit, respektive jeho pohlavnímu životu. Španělští psychologové prokázali, že femininní muži pomáhající partnerce s vařením, praním či žehlením souloží nejméně.

Tým doktora Sabina Kornriche z Institutu Juana Marche v Madridu zjistil, že ideální kombinací je pomáhat v domácnosti s tím, co je fyzicky náročné a vnímáno jako mužská práce – štípání dřeva, stavění nábytku, nošení těžkých věcí, oprava elektřiny apod. Pánové, kteří milují pečení, šití a utírání prachu, jsou totiž sice skvělými pomocníky, ale ženy s nimi souloží méně než s protějšky, kteří projevují stereotypní mužnost.

„Dvojice, v nichž se muži více podílejí na domácích pracích, které jsou typicky vnímány jako ženská práce, mají sex méně často. Podobně také páry, v nichž muži dělají tradiční mužské práce, jako rytí, sekání dřeva, placení účtů a údržba automobilu, mají sex mnohem častěji,“ tvrdí doktor Kornrich.

Výzkum provedl ve španělské a americké společnosti a závěry nemusejí být aplikovatelné na všechny národy. Zatímco v jižních částech Evropy a v Severní Americe se stále udržují pohlavní stereotypy a muži jsou drsní a silní, zatímco ženy jemné a slabší, v severských národech je rovnost pohlaví dlouhodobě podporována a mužnost tam má poněkud jinou definici, která se spíš týká povahových vlastností – upřímnost, férové jednání, pravdomluvnost apod.

Ve studii nebyly zohledněny jiné významné faktory jako spokojenost se vztahem, víra, politické přesvědčení a pohlavní stereotypy.

„Muži, kteří ale teď začnou odmítat pomáhat v domácnosti, zvýší počet konfliktů v manželství, napětí ve vztahu a tím se připraví o sex zcela. Pro ženskou sexualitu není nic horšího než nespokojenost s partnerem,“ varuje doktor Kornrich před tím, aby si muži závěry jeho studie vykládali jako omluvu, proč nepomáhat v domácnosti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat