Kteří muži jsou NEJHORŠÍ milenci?!

02.01.2015 | Sex a vztahy

Mít doma sexuálně narcistického partnera je opravdu za trest. Nejenže je hrozný v posteli, ale myslí si, že je skvělý. Jeho grandiózní představy o vlastní dokonalosti nejsou dost. Ještě má pocit, že může být nevěrný, protože je přeci skvělý milenec. Psychologové z Floridy se zabývali vlivem sexuálně narcistické povahy na chování v manželství a prokázali, že jako partneři jsou takové osoby mizerní milenci, bezohlední a navíc častěji nevěrní.

James McNulty a Laura Widmanová z Florida State University sledovali 123 nových manželských párů v průběhu čtyř let. U všech testovali osobností rysy, zjišťovali míru sexuálního narcisismu a také vývoj vztahu a sexuálního soužití dvojice.

Sexuálně narcističtí jedinci velmi často tvrdí, že dokonale vědí, jak uspokojit svůj protějšek. Mají pocit, že mají nárok na sex, který požadují, přitom mají málo sexuální empatie, takže ve skutečnosti nevědí, co dělá partnerovi dobře a co potřebuje, a sexuálně lidi využívají ke svému uspokojení.

Mimomanželský sex provozují nejčastěji právě osoby sexuálně narcistické. Nejčastěji podváděli ti muži a ty ženy, kteří se domnívali, že přesně ví, co jejich manželský protějšek v sexu potřebuje, ale kteří byli naopak sexuálně neempatičtí a netušili, co vlastně jejich protějšku dělá dobře.

„Jak se dá očekávat, na druhou stranu partneři, kteří byli sexuálně uspokojení a byli spokojení s výkonem svého protějšku, podváděli mnohem méně… Ne všichni nevěrní lidé jsou zároveň sexuálně narcistické osoby, ale sexuální narcismus zvyšuje riziko, že člověk bude nevěrný,“ tvrdí autoři studie.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat