Proč je VELKÝ zadek super?!

Neurologové z Pittsburghu zřejmě přišli na to, proč jsou ženy s baňatým zadkem a útlým pasem evolučně upřednostňovány a proč jsou tak přitažlivé pro muže. Plodí totiž inteligentnější děti. Zatímco v oblasti břicha se ukládá nebezpečný tuk, v oblasti pozadí a stehen se naopak tvoří tukové zásoby, z nichž se pak tvoří mozek dítěte.

Jinými slovy. Taková žena, která má dobré zásoby tuku na pozadí a stehnech, má dost dobrého tuku pro mozek vyvíjejícího se plodu, který pak nosí pod svým srdcem.

Profesor Will Lassek z University of Pittsburgh prokázal, že ženy s velkými zásobami tohoto dobrého tuku na stehnech a pozadí plodí inteligentnější děti.

Tuk v těchto oblastech je zásobárnou pro tvorbu dětského mozku. Pro nervový systém je potřeba obrovské množství tuku a tuky z této oblasti jsou velmi bohaté na DHA (dokosahexaenovou kyselinu), která je obzvlášť důležitou součástí lidského mozku. Zdá se, že byly ženy vývojem předurčeny k ukládání tohoto tuku na sobě, aby ho měly dostatek s sebou pro období těhotenství,“ tvrdí profesor Lassek z Pittsburské univerzity.

Ženy mají ve srovnání s muži více tuku na těle. Zatímco u zdravého muže tvoří tuk asi devět až osmnáct procent hmotnosti jeho těla, u zdravé ženy je to dvacet až třicet procent.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat