Má ten váš POHŘBENÝ penis?!

26.01.2015 | Sex a vztahy

Pohřbený, zakopaný či utopený penis. Tak by se dalo hovořit o klinickém nálezu u milionů mužů na Západě. U těch mužů, kteří trpí závažnou formou obezity. Ačkoli jejich penis dosahuje normálních rozměrů, přesto není na první pohled na nahém těle vidět. Můžou za to nadměrné zásoby tuku v podbřišku. Syndromem zavaleného penisu trpí stále více mužů, třebaže v minulosti se jednalo o raritu.

U malé části chlapců a mužů dochází k zanoření pyje i v případě, že jsou štíhlí. Většinou mají příliš krátký šev mezi uzdičkou a šourkem, takže pyj je zatažen do těla, ale jinak má normální délku. Podobný jev může nastat po obřízce, kdy operatér malému chlapci místo předkožky odřízne uzdičku s kusem švu. Jizva pak penis stahuje do podbřišku.

Muži se zanořeným pyjem vypadají, jako by žádný úd neměli nebo trpěli mikropenisem. Jenže mikropenis je vývojová vada, při níž se pyj nevyvine do velikosti větší než tři centimetry. U řady mužů se zanořeným penisem ale dosahuje délky deseti centimetrů v klidovém a více než patnácti ve ztopořeném stavu. Avšak při pohledu zvenčí není vidět. Je zatažen do těla – u vývojových vad – či je obklopen tukem z podbřišku.

Obezita výrazně opticky zmenšuje pyj tím, že zakrývá nejen jeho kořen, ale také část jeho těla. Někdy trčí ven jen malý kousek se žaludem, jindy pouze žalud. Ve vážných případech – u morbidně obézních – není vidět ani špička žaludu.

Muž se zanořeným pyjem má samozřejmě řadu potíží. Jednak se kolem žaludu v předkožkovém vaku udržují bakterie a odumřelé buňky, takže se tam ukládá páchnoucí maz – smegma – ale takový pyj také není zrovna ideálním nástrojem pro soulož. Zatímco zanořený penis způsobený vývojovou vadou se dá řešit chirurgicky, zanořený penis způsobený obezitou jen hubnutím a řádnou životosprávou.

Není jasné, kolik mužů má zanořený penis, protože ti, kdo tím trpí, pravděpodobně o problému mlčí a nehledají pomoc. Mikropenis trápí asi jednoho z dvou set mužů. Kvůli rostoucí obezitě ale očekáváme, že zanořený penis bude stále častějším problémem,“ tvrdí američtí urologové v článku pro Medical Daily.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat