Kdy ON přestane chtít sex?!

29.01.2015 | Sex a vztahy

Polovina mužů po sedmdesátce provozuje aktivní pohlavní život. Tuto informaci by si měli přečíst mužové především mladí, aby počítali s tím, že i za mnoho let jejich sexuální touha nepoleví. Jenže zdravotní stav už jí nemusí stačit. Problémy s prostatou a erekcí jsou jedněmi z mála, které sex ve vyšším věku komplikují.

Polovina mužů po padesátce má problémy s prostatou. Prevenci je potřeba zahájit už od puberty – zdravý životní styl, dostatek pohybu a pravidelný sex, ať už se jedná o onanii v časech, když muži nemají partnerky či partnery.

Vědci z Manchesterské univerzity tvrdí, že čtyřiapadesát procent mužů a jednatřicet procent žen po sedmdesátce provozuje aktivní pohlavní život. Třetina z těchto aktivních seniorů tvrdí, že má sex dokonce často, což znamená minimálně dvakrát do měsíce.

„Je důležité, aby profesionálové pracující ve zdravotnictví podle těchto objevů jednali a hovořili častěji se staršími lidmi o jejich sexuálním zdraví. Nesmí být jednoduše u těchto věkových skupin považováno za jasné, že je to už téma irelevantní,“ míní doktor David Lee z Manchesterské univerzity.

Starší muži většinou mívají problémy s erekcí a dosažením orgasmu. Starší ženy se vzrušením, zvlhčením vagíny a dosažením vyvrcholení.

Muži se ale ve srovnání s ženami zabývají svými sexuálními funkcemi a aktivitami více, a s rostoucím věkem se muži trápí více než ženy. Sexuálně aktivní seniorky jsou se svým celkovým sexuálním životem spokojenější než muži. Navíc u nich s rostoucím věkem poklesá míra neuspokojení,“ doktor Lee.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat