Odhoďte pyžamo! Známe 5 důvodů, proč máte spát NAZÍ!

Jste fanoušky nejrůznějších pyžam, nočních košil a dalších spacích úborů? Pak následující řádky raději nečtěte. Mohli byste totiž zjistit, že svou sbírku nočních úborů můžete vyhodit. Spát tak, jak nás pánbůh stvořil, je totiž tělu i duši prospěšné!

Jak nám tedy nahaté spaní prospívá?

1. Jste si s partnerem blíž

A to nejen fyzicky, když vám v kontaktu nebrání vrstvy oblečení, ale i psychicky. Průzkum, který si nechala v loňském roce vypracovat jedna americká textilní společnost, překvapivě ukázal, že páry, které se do peřin neoblékaly, udávaly častěji než jejich „pyžamoví“ kolegové, že jsou ve vztahu šťastní (57 versus 43 %).

2. Je to zdravější pro ženské intimní partie

Pyžamo dokáže zahřát, což ovšem milují všelijací mikrobi, zvláště na hůře „odvětrávaných“ místech, jimiž naše intimní partie rozhodně jsou. Teplo a vlhko nahrává rozvoji kvasinkových infekcí, takže příště nechejte své tělo pěkně větrat!

3. Posílíte si imunitu

Kontakt „tělo na tělo“ spustí ve vašem organismu spoustu pozitivních reakcí, které souvisí s lepší obranyschopností těla. Navíc se zvyšují hladiny oxytocinu v krvi, snižuje se krevní tlak a zlepšuje se schopnost organismu regenerovat.

4. Budete mít tu správnou teplotu

Je známo, že pro kvalitní spánek bychom neměli mít ložnici příliš vytopenou. Jsme-li přehřátí, hůře spíme. V roce 2004 byl proveden průzkum, který ukázal, že lidé trpící poruchami spánku měli v průměru vyšší teplotu povrchu těla než zdraví jedinci. Takže odstraníte-li svému organismu další zdroj tepla (tedy pyžamo), bude se mu lépe spát!

5. Už naši předkové tak spali

Teď je velmi rozšířeným trendem navracet se ke zvykům našich předků (paleo dieta, bylinky místo léků apod.), tak je dobré si uvědomit, že ti také nedisponovali žádným pyžamem a spol., ale spali pěkně nahatí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat