4 nejčastější stížnosti ženatých mužů: Řekl by to i ten váš?!

Newyorská terapeutka, která se zabývá lidskými vztahy a manželstvím, Lori Weinreich sestavila seznam nejčastějších stížností mužů, s nimiž se ve své praxi denně setkává.

S čím jsou muži žijící v dlouhodobých svazcích nejvíce nespokojení?

„Nikdy nepřestane s popichováním!“

Ženy jsou v nejrůznějším popichováním mistryně. A většinou nejde z jejich strany o nic neříkající žertování. Kdepak! Je to jejich způsob, jak dát najevo svou nespokojenost („Ty nikdy nevyneseš odpadky!“, „Ty s těmi dětmi už vůbec nejsi.“, „To bych to měla udělané rychleji a líp!“). Muži pak ale mají pocit, že ať udělají cokoli, nikdy to nebude dost dobře.

„Ona v jednom kuse mluví…“

Muži své ženy a jejich vodopád slov občas nestíhají. Ani nemohou, potřebují ke zpracování informací o trošku více času, jejich mozek totiž hledá řešení problémů, nespokojí se s pouhým posloucháním. Jenže to občas vede k tomu, že přestanou pozorně vnímat, něco přeslechnou a dostanou se do dalších problémů („Ty mě vůbec neposloucháš!“, „Proč ti to vůbec vykládám?“). Není v tom úmysl.

„Všechno se točí jen kolem dětí.“

Když do vztahu vstoupí děti, čeká ho radikální změna. Z partnerů se stávají rodiče, a hlavně mámy občas zapomínají, že jsou také manželkami. Především zpočátku je těžké vyrovnat se s veškerou péčí o miminko, a tak na partnerské záležitosti ženám často nezbývá ani čas, ani energie. Pro vztah je to zatěžkávací zkouška.

„Skoro spolu nespíme…“

Uspokojivý sexuální život je pro zdravý, fungující vztah nezbytnou součástí. Jenže zatímco pro ženu je důležitá hlavně kvalita, muži „jedou“ i na kvantitu. A jejich představy o „ideálním“ počtu sexuálních interakcí se dost často liší od představ ženských. Důležité je najít řešení, které bude vyhovovat oběma.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat