ŠÍLENÁ antikoncepce: Uhlí, prasečí střeva i trus!

14.05.2015 | Sex a vztahy

Snaha vyhnout se nechtěnému otěhotnění je prakticky stará jako lidstvo samo. Ovšem z dnešního pohledu si naši předkové vypomáhali poněkud bizarními způsoby.

Jak se proti početí chránili třeba starověcí Egypťané nebo lidé ve středověku? Budete překvapení!

Krokodýlí trus a med

Ženy ve starém Egyptě věřily, že krokodýlí trus má spermicidní účinky. Smíchaný s medem, bylinkami a bavlnou měl vytvořit jakousi bariéru, která měla zabránit proniknutí spermie k vajíčku.

Varlata lasice

Některé národy v raném středověku věřily v sílu amuletů vyrobených z varlat lasice. Pokud je měla žena na sobě, nemohla prý otěhotnět.

Cibulová šťáva

Na počátku 15. století v některých francouzských a italských regionech používaly ženy jakousi orální antikoncepci v podobě cibulové šťávy. Nejspíš to fungovalo – s takovým odérem sice nezabráníte početí, ale sexu určitě…

Dehet a uhlí

V některých asijských oblastech byly populární jakési lektvary využívající takové „pochutiny“, jako je černé uhlí nebo dehet. Ano, tyto látky způsobují neplodnost, ale jejich konzumace vás spolehlivě zabije.

Náprstky

Obyčejné plechové náprstky používaly některé Evropanky v 19. století jako jakousi „mechanickou“ antikoncepci. Netřeba zdůrazňovat, že nebyly vždy úspěšné.

Prasečí střívka

Antikoncepce nebyla jen ženskou doménou – oblíbené bývaly i kondomy z prasečích střev. A protože nebyly právě nejlevnější, používaly si opakovaně.

Citrony

Prý jejich užívání vyžadoval po svých partnerkách i Casanova. Věřilo se totiž, že jejich kyselost zabíjí spermie. Ovšem jejich používání ženské tělo dvakrát nepotěšilo…

Skákání

Tohle zní skoro logicky – pokud bude žena po styku poskakovat, sperma přeci musí vytéct, nebo ne? Bohužel, představa je to pěkná, ale nefunguje. Doporučovalo se i po styku kýchat, ale výsledek by stejný.

Brambory

Není to tak dávno, co jistá kolumbijská dívka nechala ve svém těle bramboru tak dlouho, že zelenina začala klíčit. Když se jí šokovaní lékaři ptali,proč něco takového udělala, odpověděla, že jí to poradila maminka proti početí. Netřeba dodávat, že je to naprostá šílenost. A důkaz, že sexuální výchova je naprosto důležitá.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat