Antikoncepce mění ženský mozek na mužský

Ženská hormonální antikoncepce má řadu vedlejších účinků. Mezi ty pozitivnější patří fakt, že jim mění mozek na mužský. Tedy s ohledem na vnímání prostoru a orientaci na mapě. Ženy obecně jsou až na výjimky ve srovnání s muži horší v prostorové imaginaci a orientaci. Jenže situace se může dramaticky změnit, pokud žena začne užívat hormonální antikoncepci. Centrum pro vnímání prostoru a orientaci se výrazně posílí.

Maskulinizace ženského mozku pomocí hormonů pomáhá ženám orientovat se na mapě, snáze zaparkovat mezi dvě auta a také ovládat řadu elektroniky a technických vymožeností.

„Zřejmě za to může fakt, že ženy na hormonální antikoncepci mají v krvi méně estrogenu. Tento hormon právě potlačuje schopnosti prostorové orientace, takže nízká hladina hormonu v krvi naopak tyto schopnosti zlepšuje,“ tvrdí autoři z Pennsylvania State University.

Jenže to, co se může zdát jako výhoda, může být velká nevýhoda. Maskulinizace mozku totiž ovlivňuje u žen také schopnost vybírat si vhodného partnera. Je dokázáno, že pod vlivem hormonální antikoncepce ženy vnímají jinak atraktivitu mužů. Tedy můžou si vybrat i takové jedince, kteří by se jim bez antikoncepce vůbec fyzicky nelíbili a kteří by jim páchli. To samo o sobě hraje významnou roli při výběru geneticky slučitelného protějšku. Muž ženě voní a líbí se jí, protože se k ní hodí geneticky a bude s ní mít zdravé a silné potomky. Žena, která si vybere muže pod vlivem antikoncepce, a pak je vysadí, aby mohla otěhotnět, tak může zažít obrovský šok. Bez hormonů jí najednou může být partner fyzicky odporný.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat