Problematická pleť v dospělosti: Jak o ni pečovat?

24.02.2017 | Testování

V pubertě se spousta z nás při pohledu do zrcadla utěšovala tím, že snad alespoň v dospělosti budeme mít od otravných pupínků pokoj. Jenže dospívání už máme dávno za sebou a některé dny se do zrcadla díváme se stejným povzdechem jako kdysi. Jak s pupínky zatočit?

Co vlastně stojí za pupínky, i když už jsme dávno odrostli pubertě? Mnoho žen pozoruje jejich výskyt především v období před menstruací. V takovém případě bývají na vině hormony, které si v těchto dnech dělají s naší pletí, co chtějí. Vzniku pupínků rovněž nahráváme nezdravým životním stylem, stresem, případně nesprávnou péčí o pleť. Jak z tohoto začarovaného kruhu ven?

Správná péče je základ


Ten už z ruky nedáme!

Spoustu žen (ale i mužů) v dospělosti sice trápí pupínky, ale pleť mají zároveň velmi citlivou či se sklonem k vysoušení. V takovém případě nemohou k péči o pokožku používat agresivní či vysoce odmašťovací přípravky, jak byli zvyklí právě v pubertě. Tím totiž pokožce ještě více uškodí.

U problematické pleti snad nejvíce platí, že je nutné ji pečlivě čistit, a to ráno i večer. Jednou týdně jí také dopřejte péči v podobě peelingu (ale pozor, rozhodně volte co nejjemnější, abyste již tak zkoušenou pokožku ještě více nepoškodili) a také pleťové masky.

Mnoho lidí se také domnívá, že problematické pleti se sklonem k tvorbě pupínků neprospívá pravidelná hydratace. Ale to je chyba! Každá pokožka potřebuje hydratovat, jen je nutné vybírat si ty správné přípravky. Příliš hutné či mastné krémy by mohly problematické pokožce uškodit, to je pravda, ale to neznamená, že to platí pro všechny produkty na trhu.

Jak vybírat?

Ryor Konopný korekční krém

* Obsahuje vzácný kanabidiol (CBD), který ovlivňuje a napomáhá řešit většinu zásadních problémů pokožky.
* Kyselina hyaluronová a rostlinné ceramidy pleti zajišťují bohatou hydrataci.
* Při pravidelné aplikaci ráno i večer je pleť sjednocená, zmatněná a bez viditelných problémů.
* Aktivní látky: kanabidiol, rostlinné ceramidy, kyselina hyaluronová, arganové máslo, lecitinový komplex
* Vyrábí společnost Ryor

Při volbě kosmetiky vsaďte na kvalitu a také její složení. Přípravky, které používáte, by měly být určeny k péči právě o váš typ pleti. Zaměřte se rovněž na jejich složení. Vsaďte na pomoc přírodních látek a zkoumejte, co dalšího vámi zvolený produkt obsahuje. Dokonalou hydrataci bez podrážděni pleti vám zajistí například kyselina hyaluronová, k výživě přispěje retinol, lecitin, ceramidy či některé vitaminy.

Při výběru krému se zaměřte nejen na jeho vyživující, ale také zmatňující schopnosti a jeho sílu pomoci vám co nejrychleji eliminovat výskyt pupínků.

Síla konopí

Poslední dobou patří k nejzkoumanějším darům přírody konopí. Řada vědců zkoumá jeho účinky v léčbě některých onemocnění, hovoří se o něm jako o zázraku, který stále čeká, až budou objeveny všechny jeho schopnosti. O tom, že látky, které obsahuje, příznivě působí na celou řadu potíží naší pokožky, ale už není pochyb. Děkovat za to můžeme především kanabidiolu (setkáte se také se zkratkou CBD), který pomáhá například při ekzémech, ale právě také při problematických pupíncích.

Jedním z krémů, které obsahují právě CBD a jsou určeny pro péči o pleť se sklonem k tvorbě pupínků, je i Konopný korekční krém pro problematickou pleť od české společnosti Ryor. A právě ten měly možnost vyzkoušet naše testerky. Jak se se tento krém osvědčil?

Slyšela jsem o účincích konopí hodně, ale i tak jsem byla příjemně překvapená, že to vážně funguje. Krém má příjemné složení, krásně se vstřebává, vůbec nezanechává nějaký mastný film na pokožce jako jiné krémy. Pokožka je potom tak krásně hladká, člověk by na ní furt sahal, což se samozřejmě nemá. Líbí se mi i vůně, je taková nevtíravá. Pupínky jsou pak míň i vidět, rychle mizí. Co mi je hodně sympatické, je, že nemám kůži ani moc suchou. Určitě tomuto krému zůstanu věrná,“ napsala testerka s přezdívkou kamil.plzen.

A její slova potvrdily i další z testerek. „Má lehkou strukturu, okamžitě se vpije do pleti, netvoří lesklý ani mastný film a co víc? Jak slibuje, tak taky činí – tedy matní. Opravdu se mi nestalo, aby krém bez barviv sjednotil barvu pleti, ale tady jsem zírala. Prohlížela jsem se ze všech stran a paráda. Na tváři jej neucítíte a navíc přidané konopí léčí. Určitě doporučuji!“ neskrývala nadšení testerka Lenynek.

„Líbí se mi dávkování pumpičkou. Krém je lehký, nelepí a dobře se roztírá. Cítím, jak pleť hned zvláční, zjemní, hydratuje. Po týdnu už bylo vidět, že je akné na ústupu. Jsem s krémem velice spokojená a určitě si ho znovu pořídím,“ doplnila Scarlie.

„S pupínky se trápím stále a asi až nyní jsem našla prostředek, který mě pomáhá. Ano, je to tak. Již po prvním použití jsem zjistila, že pleť se zmatnila a pupínky se nepodebraly. Alergická reakce, začervenání, pnutí, vůbec nic z toho se nekonalo. Po dalším používání se mi pleť začala více a více hojit a pupínky jako by byly zachyceny hned v okamžiku vzniku a díky tomuto prostředku se nemohou dále vyvinout a začít být viditelné. Pro toho, kdo má problematickou pleť a výsev pupínků, mohu opravdu tento produkt doporučit. Je skvělý,“ uzavřela testerka javyjavy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat