REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Když vám kávu vaří osobní barista

05.10.2017 | Testování

V naší redakci se najde hned několik milovníků kávy, kteří více či méně skrytě ohrnují nos nad "rozpustným ze sámošky", a tak není divu, že možnost otestovat pákové espresso Catler ES 8011 SE vzbudila opravdové nadšení. Jak přístroj obstál v naší náročné společnosti?


Celkové hodnocení: 97%

Hodnocení: 41 testerek

Doporučeno: 86x


Stále více lidí odhaluje kouzlo a především neopakovatelnou chuť opravdu kvalitní kávy. A tak není divu, že stoupá poptávka po přístrojích, jež zajistí i v domácích podmínkách šálek lahodného nápoje, který se svou chutí i kvalitou vyrovná kávě připravené profesionálními baristy.

Co jsme testovali

Pákové espresso Catler ES 8011 SE představuje přesně ten pravý přístroj, který potěší každého milovníka kvalitní kávy, který ovšem nemá čas či možnost vysedávat každý den po kavárnách. Pár takových se najde i u nás v redakci, a tak je jasné, že jen co se tento pomocník usadil u nás v kanceláři, byl v jednom kole.

Testovaly jsme tentokrát všechny. Vyznavačky kvalitní kávy i ty z nás, jež se běžně spokojí s hrnkem té rozpustné, kterou si ke zděšení okolí ředí hektolitrem vody a zasypávají horou sójového mléka. A jak se Catler ES 8011 SE osvědčil v plném provozu?

Přístroj disponuje originálním systémem nízkotlakého předspaření a konstantní teploty vody během extrakce. Co tahle složitě vypadající věta skrývá? Během tohoto předvaření se na kávu dostává voda pod tlakem přibližně 2 až 4 bary a díky tomu káva nabobtná. To také znamená, že se z ní lépe uvolňuje aroma a plná chuť. Pak teprve se na ni dostává horká voda při plném tlaku, takže extrakce nápoje je naprosto rovnoměrná.

Konstantní teplotu vody během tohoto procesu zajišťuje PID systém, jenž zvýší teplotu vody nejefektivnějším způsobem, aniž by překročil přednastavenou hodnotu ideální pro přípravu espressa. Voda pro extrakci tak bude mít vždy nastavenou teplotu, i když jste předtím např. napěňovali mléko nebo jen napouštěli horkou vodu. Je tedy jasné, že výsledný šálek uspokojí i nejnáročnějšího labužníka.

Nebudu zastírat, že už jsem ke všem domácím přístrojům na espresso dost skeptická, máme i několik špatných zkušeností. Párkrát jsme se s manželem nechali nachytat na sliby té nejdokonalejší kávy a pak jsme byli hodně zklamaní, říká naše šéfredaktorka Petra. Ale s tímhle Catlerem přišlo překvapení. Nejenže plní do poslední kapky to, co slibuje, ale espresso mi z něho opravdu chutná, rozplývala se naše nejnáročnější milovnice kávy.

Jako z jiného světa? Ale kdepak!

Část redakce s estetickým cítěním zase ocenila elegantní design pákového espressa Catler. Vždycky jsem si u každého takového přístroje představovala, jak by se asi vyjímal u nás na kuchyňské lince, která vážně není nijak prostorná, a většinou to nebyla úplně hezká představa. Na Catleru, který jsme testovali, se mi líbí jednoduché, ale elegantní linie. A i když platím za milovnici barev, vážně oceňuji, že je prostě a jednoduše stříbrný. Taková klasika, která se hodí prakticky do každé kuchyně. Vždyť on nepůsobil, jako by byl z jiného světa, ani v té naší chaotické kanceláři! Prostě mezi nás dokonale zapadl, směje se Zorka.

Ovšem to nejdůležitější je samozřejmě příprava samotné kávy. Jak tedy Catler ES 8011 SE obstál v této zkoušce? Trochu jsem se bála, že k obsluze espressa budu potřebovat technické vzdělání, ale naštěstí tomu tak není. Ovládání je intuitivní, jako by vás přístroj sám naváděl, jak dosáhnout té nejlepší kávy. Výhodou je, že můžete připravovat dva šálky zároveň, takže se alespoň u nás v kanceláři netvořila před kávovarem fronta. A upřímně řečeno, je vždycky trochu otrava, pokud musí například doma jeden z partnerů čekat, až na něj přijde řada, zatímco ten druhý už si užívá svůj plný šálek. Pití kávy je přece i společenská událost, podotýká naše redaktorka Nela.

Maličkosti, které se nevyplatí podceňovat

Snadné ovládání se zalíbilo i ostatním. „Kvalita často stojí i na zdánlivých maličkostech. V tomto případě musím ocenit například pomůcku pro zarovnání kávy Razor, která přesně upraví dávku mleté kávy. Šikovný je nejen pro úplné začátečníky také průvodce tlaku, který spolehlivě napoví, jaký zvolit ideální tlak pro extrahovanou kávu. Funkce suché kávy zajistí snadné vyjmutí kávové sedliny z filtru s minimálním obsahem vody, takže nehrozí, že cestou ke koši budete za sebou zanechávat mokrou cestičku. Otočná parní tryska zajistí účinnější pěnění mléka, espresso vás samo upozorní, že je čas na čištění, zkrátka tento přístroj je domyšlen do každého detailu, pochvaluje si Petra, která se lahodné a silné chuti kávy z testovaného přístroje nemohla nabažit.

Catler ES 8011 SE zkrátka musí uspokojit každého, kdo se řadí mezi milovníky kávy. U nás obstál v poměrně těžké zkoušce několika velmi mlsných jazýčků. Našli jsme na něm vůbec nějakou vadu na kráse? Snad jen to, že kvůli dobré kávě teď musíme do práce. Ale ani to není žádný zápor. Aspoň se do kanceláře o to víc těšíme, usmívá se Nela.

Catler ES 8011 SE v kostce

Pákové espresso pro přípravu espressa, cappuccina, latté a dalších druhů kávy

  • Tepelný systém Thermocoil
  • Elektronický systém kontroly teploty zajišťuje stálou teplotu během extrakce kávy
  • Nastavení teploty vody (+/- 2 °C)
  • Systém nízko-tlakového předspaření
  • Automatické i ruční nastavení množství extrahované kávy
  • Ukazatel tlaku při extrakci kávy
  • Vyjímatelný tamper pro upěchování mleté kávy
  • Extra vysoký prostor pro přípravu long coffee (velké kávy)
  • Samostatný vývod horké vody
  • 360° otáčivá tryska na páru
  • 1,8l vyjímatelný zásobník na vodu s filtračním systémem
  • Plocha na nahřívání šálků
  • Prostor pro skladování přívodní kabelu
  • Zásuvka na ukládání příslušenství
  • Vyjímatelná odkapávací miska

Cena: 15 790 Kč

Více informací najdete na catler.cz

Chcete vidět, jak kávu připravuje jedna z nejlepších českých baristek Petra Veselá? Podívejte se na následující videa!

20.12.2022

Je to super, rozhodně všichni vyzkoušejte, moc doporučuji

20.11.2022

Kvalitní a chutná káva, mohu jen doporučit, vynikající chuť

25.06.2020

jsme velcí fajnšmekři na kávu - kávičku z tohoto krasavce jsme ochutnali u známých a byla výborná

cena

17.11.2019

Velice vychytaný kávovar: Káva je mou vášní - prostě ji můžu jakkoliv. To konkrétně u mě znamená to, že nemá žádný displej, který v případě poruchy představuje dost drahou položku. Líbí se mi barva, která bude slušet každé kuchyni a velkým plus je i zabudovaný mlýnek. Nemá chybu.

10.01.2019

Pákové espreso mě vůbec nezaujalo. Byla jsme ráda, že jsem si ho mohla vyzkoušet, než jsme si ho koupila. Naštěstí jsme ho nekoupila, prtože je na mě docela složitý a špatně se mi to s ním učilo A navíc máme doma další tři kávovary :D

22.11.2018

Bez dobré kvalitní kávy si neumím představit den a jelikož máme před vánoci, tak v televizi běží spousta reklam a lákají ke koupi různých věcí a je tam i jedna právě na tento kávovar. Jelikož si chceme s přítelem nějaký nový pořídit, tak jsme se rozhodli se seznámit s různými značkami a vybrat si tu která nás oslní nejvíce. Byli jsme se s tímto seznámit v obchodě a mohu ocenit jeho jednoduchost používání, pěkný elegantní vzhled, schopnost nahřívání hrnečků, mlýnek na kávu a mnoho dalšího. Sice to vypadá, že to vyhraje jiný kávovar, ale i tento je mezi finalisty :-) Čerstvě namletá káva je nejlepší ;-)

Absence digitálního ovládání, šlehání mléka zvlášť

23.03.2018

Tento kávovar patří do mé kategorie snů. A to nejen proto, že káva je mou vášní,ale hlavně díky své jednoduchosti. To konkrétně u mě znamená to, že nemá žádný displej, který v případě poruchy představuje dost drahou položku. Také mě uchvátil barvou, která bude slušet každé kuchyni a velkým plus je i zabudovaný mlýnek. No,budu doufat, že si sen brzy splním.

Nemám na něj vhodný "prostor"..

17.03.2018

jsem velká milovnice kávy dopřávám si kolem 5 šálku denně, používám domácí kávovár. tento produkt vypadá sympaticky na pohled, už jsem se dívala na pár videí jak přistroj funguje a musím říct že skvělé

cena

03.03.2018

Káva je moje vášeň a miluji jí. Nemám nějak svou oblíbenou,ale tento výrobek je skvělý. Chutná za každé příležitosti výborně, umí správně nakopnout a když se dobře udělá, je perfektní vřele doporučuji.

06.02.2018
Doporučení: 86

Pákové espresso Catler ES 8011 SE je perfektní přístroj, protože dělá vynikající presso a je velmi pěkný napohled. Líbí se mi jeho jednoduchá obsluha, snadné čištění a perfektně zpracovaný manuál. Za mě určitě doporučuji

27.01.2018

Jsem milovníkem dobrého capucina a tudiz jsem byla moc zvedava na darek,ktery dostala ma kamaradka pod stromecek-byl to tenhle sikula. Hned jsem si objednala salek capucina a bylo vyborne. Samo jsem si dalsi udelala sama a ovladani bylo prijemne snadne.

26.01.2018

Pákové espresso Catler ES 8011 SE je velice moderní a šikovný přístroj pro milovníky kávy.Velice se mi vzhledově líbí ale momentálně ho pořizovat nebudu řekla bych že se hodí spíš do kaváren :-) každopádně věřím že kafíčko z něj je velice dobré

23.01.2018

Jako servírka v kavárně musím tento stroj - Pákové espresso Catler ES 8011 SE pochválít, není nad to dát si nádherně vyšlehané kapučínko, nebo Latte kde si můžete zvolit jeho sílu, a dokonce dát do předehřatého šálku... největší předností je snadné čištění díky jeho "vychytávkám" miluji kávu z něj a dokonce si ji ráda sama i udělám

17.01.2018

kávička z kávovaru je super kávovar jsme měli doma sám si pomlel kávu naslehal mlíčko do pěny a nebylo nic lepšího než lenošení s latéčkem u televize měli jsme jinou značku a pokazil se nám ten mlékovač tak jsme přístroj reklamovali a už kávovar doma nechceme spousta peněz a vydržel asi tričtvrtě roku... :-( ale kávička zněj je úžasná!!

10.12.2017

Pákové espresso Catler ES 8011 SE je perfektní přístroj, protože dělá vynikající presso a je velmi pěkný napohled. Líbí se mi jeho jednoduchá obsluha, snadné čištění a perfektně zpracovaný manuál. Mohu jen a jen doporučit

Nic

09.12.2017

Káva je moje neřest i vášeň dohromady a bez tří šálku denně moje tělo odmítá fungovat. Nemám nějak svou oblíbenou,ale tento výrobek je skvělý. Chutná za každé příležitosti, umí správně nakopnout a když se dobře udělá, je perfektní

nic

30.11.2017

tyto kávovary jsou užasná věc naši mají doma také kávovar a káva je znej uplne jiná čerstvě pomletá krásně voní a s pěničem mléka užasná to věc... na kafe knim jezdíme rádi. tento osobní barista vypadá výborně moc pěkný design!!

25.11.2017

Pákové espresso Catler ES 8011 SE je přesně ten pravý přístroj, který potěší každého milovníka kvalitní kávy. Má pěkný moderní design. Příprava kávy je velice jednoduchá a káva je skutečně výborná jako od baristy. Rozhodně doporučuji.

24.11.2017

Já kávu moc nepiju, ale babička s dedem ji pijí po litrech. Každý den minimálně 20 káv. Používají právě pákový kavovar. Občas to u nich obsluhuju a musím říct, že použití je velice snadné, údržba v poho též. Káva voní po celém baráku, jen kdybych ji pila. :)

23.11.2017

Jelikož nejsem milovník kávy, ale měla jsem možnost vyzkoušet kávu od známé z tohoto přístroje. Celkem mě zaujal desing a jednoduchost ovládání. Velice vhodný přístroj do domácnosti, kde jsou milovníci kávy.

16.11.2017

Bez kávy si nedovedu představit svůj den. Vždy byl můj sen mít doma takový luxusní přístroj, který mi udělá kávu jak od experta. Super také že ovládání je velmi jednoduché. Budu psát letos Ježíškovi :-)

trochu dražší

07.11.2017

Mělajsem možnost vyzkoušet Pákové espresso Catler ES 8011 SE a káva byla opravdu lahodná ,silná. Také mám doma podobný pákový kávovar a jiný bych už nechtěla. Skvělě pomele kávové zrna a kávu má skvělou.

31.10.2017

Po ránu, vlastně i během dne, není nad pořádnou kávu. Před časem jsem opustila kávy instantní, protože chuti a vůní čerstvě namleté kávy se žádná instantní nevyrovná! Pákové espresso Catler ES 8011 SE je parádním společníkem nejen pro každé ráno!

28.10.2017

Když kávu vaří osobní barista, je to nejlepší. Doma jinak dobré espresso neuděláte, pokud k němu nebudete mít ten správný přístroj jako je třeba Catler. Malá silná káva po ránu je ten nejlepší životabudič....z Catleru! Ať nemusíte do kavárny....

28.10.2017

Bez dobré kávy si neumím představit žádný svůj den a z tohoto moderního kávovaru dobrá káva skutečně je. Vlastní ho malé bistro kousek za rohem a káva z něj voní až před dům. Velmi elegantně vypadá a do hrnku z něj proudí skutečně dobrá, horká, silná a voňavá káva.

26.10.2017

Já kávu miluju a proto jsem velmi ráda když mohu ochutnat opravdu kvalitní a dobré kafe.Měla jsem možnost z tohoto pákového espressa kávu ochutnat a byla velice dobrá,jemná,velice aromatická,takže za mě tento espresovac je opravdu suprový

25.10.2017

Kávu jsem nikdy nijak moc nepila,teď si občas dám ráno rozpustnou s mlékem,mám ráda když se mléko našlehá a posypeme skořicí .takhle mi to vždy dělá můj táta když dojedeme na návštěvu 😁. V restauraci mám nejraději latté nebo ledovou kávu

19.10.2017

Pákové espresso Catler ES 8011 SE pro přípravu espressa, cappuccina, latté a dalších druhů kávy. Káva je výborná. Doporučuji všem, kdo kávě rozumí. Přístroj má velký 1,8 l vyjímatelný zásobník na vodu s filtračním systémem.

18.10.2017

Dobrou kávu dokáži ocenit a dle hodnocení testerek je tato přímo skvělá. Důležitá je vůně, konzistence, barva a celkový dojem. Přístroj vypadá překrásně. Elegantně a futuristicky zároveň. Snadná příprava a přiměřená cena, to vše skutečně láká k jeho pořízení.

17.10.2017

Espresso Catler bychom určitě doporučila. Výborný přístroj na výborné kafíčko, ať je black / white. Výborná káva není jen o výborném přístroji, ale hlavně o použití kvalitní kávy. Espresso Catler je jednička, jak v hodnocené kvalitě, tak i v přípravě kávy.

16.10.2017

Pákové espresso Catler ES 8011 SE je naprosto dokonalý přístroj. Protože máme hodného pana vedoucího a jsme v práci samé hodné a výkonné pracovnice, máme možnost si na tomto skvělém přístroji si připravovat kávu v práci. Na první pohled mně zaujal velmi pěkný, elegantní a vkusný design. A káva připravená v tomto přístroji je prostě lahoda. Dřív jsem pila rozpustnou kávu....teď bych ji asi už nevypila....

14.10.2017

Catler ES 8011 SE - Pákové espresso pro přípravu espressa, cappuccina, latté a dalších druhů kávy je opravdu vynikající přístroj a kávě z něj se nic nevyrovná, Pro opravdového labužníka kávy se vyplatí investovat do nákupu. Už samotná značka Catler má super hodnocení, tak není co řešit.

12.10.2017

pákové espresso Catler ES 8011 je robustní přístroj, díky kterému si můžeme vychutnat perfektní kávu, Jsem odpůrcem kapslí, které zatěžují životní prostředí a navíc nechci kávu z plastu. Perfektní káva dělá den :)

10.10.2017

Výborná káva z tohoto 😊😊 moc doporučuji,měla jsem u známých na oslavě a nemohla jsem si vynachválit 😊😋 každopádně kdyby mi to finance dovolily,hned bych koupila 😊😊...zatím se spokojíme s kávou z domova (klasika rozpustné).

Nenašla jsem jsem žádné negativa,teda cena není zrovna nízká,ale za kvalitu se platí 😊😊

10.10.2017

Na kafíčko z tohoto zázraku (někdy i na dvě) chodívám ke kamarádce do kadeřnictví, kam si ho pořídila. Pokaždé provoní celé široké okolí. Je správně horké, správně silné, aromatické, té správné konzistence i barvy. Přístroj sám o sobě vypadá velmi elegantně. Ovládání je (prý) snadné. Pořizovací cena trochu vyšší, ale do kvality se vyplatí investovat.

09.10.2017

kávovar vypadá moc hezky dizajnově určitě udělá tu nejlepší vonavou kávičku s lahodnou chutí.Nezabere moc místa.To by se to vařilo pro návštěvy jedna radost.Miluju tu vůni čerstvé kávy z kavovaru vždy provoní celý byt.

09.10.2017

co nejvíce ocenuji,je to tak přístoj vypadá.elegantně,nezabírá moc místa.a káva je z něj luxusní..je horká,rychle připravená,a lahodná.v práci jsme s ním všichni moc spokojení,za sebe rozhodně doporučuji

09.10.2017

Bohužel nemám tento úžasný přístroj doma, ale mám štěstí a mohu ho používat v zaměstnání, kde nám ho pořídili hlavně pro firemní klienty, ale i my zaměstnanci ho můžeme používat. Oceňuji snadnou obsluhu, ryhchlost s kterou je káva připravená, teplota kávy je akorát. Doporučuji

08.10.2017

Tohoto krasavce nám pořídili loni do práce. Zejména pro klienty, ale i my, zaměstnanci si můžeme udělat tu úžasnou kávu. Přístroj velmi elegantně vypadá, na to, jak je sofistický, se snadno ovládá a všechny kávové produkty. které umí, umí opravdu skvěle. Káva je vynikající. Přesně akorát horká, voňavá, intenzivní. Skutečně jako od baristy v kavárně.

07.10.2017

REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Když vám kávu vaří osobní barista - článek mě zaujal a tento přístroj také i když moc kávu nepiji,ale tento přístroj působí hodně dobře a povedeně,takže možná začnu pít kávu častěji..

06.10.2017

Podle vašeho testování jsem zjistila, že se jedná opravdu o velmi kvalitní přístroj na lahodnou kávu. Přístroj je dokonalý, má krásný design a mnoho technických dokonalých vlastností. Určitě bych ráda z takového přístroje kávu ochutnala. Mám doma pouze malý přístroj, ve kterém si dělám kávičku, která mě povzbudí, ale určitě se nevyrovná tomuto vašemu testovanému.

Žádné nebyly uvedeny.

Další hodnocení


Zdarma produkt k testování!

Ohodnoťte tento produkt

Reklama

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Jelikož Váš email je již na platformě Tryin.cz zaregistrován, prosíme, propojte si účty na základě informačního emailu, který Vám odešleme na Vámi zaregistrovaný email. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Propojit s TryIn.cz

Právě Vám odesíláme email, ve kterém naleznete odkaz k propojení Vašich testovacích účtů.

Email dorazil do Vaší emailové schránky. Prosím zkontrolujte ji a postupujte dle instrukcí.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Pouze potvrďte, prosím, vytvoření Vaší registrace v platformě Tryin. Vaše osobní informace uvedené v profilu Vám budou přeneseny do nové platformy. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Vaše registrace do platformy TryIn se právě vytváří. Za okamžik budete přesměrován/a do svého nového účtu.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Chyba

Pro propojení účtu nemáte vyplněny všechny potřebné údaje, doplňte je prosím v administraci profilu a proveďte propojení znovu.



Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat