REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Jak jsme se (ne)bály s Bubajzlíkem

01.12.2017 | Testování

Knihu pro děti jsme u nás v redakci ještě netestovaly, a tak jsme všechny, které už doma máme nějaké potomky, pořádně zpozorněly, když nám na stole přistála kniha Bubákov: Bubajzlík a tajemný hrad. Jak u našich ratolestí obstála?


Celkové hodnocení: 97%

Hodnocení: 51 testerek

Doporučeno: 127x


Vzhledem k tomu, že je kniha Bubákov: Bubajzlík a tajemný hrad z pera Renaty Petříčkové a Michala Vaněčka určena dětem od sedmi let, výběr malých testujících byl docela snadný. Pokusnými králíčky se stala osmiletá Eliška, čerstvá prvňačka Mája a její o dva roky mladší bráška Kryštůfek, který sice ještě nedosahuje oné věkové hranice, ale čtení o Bubajzlíkovi před spaním se sestřičkou rozhodně nevynechal. A vůbec to nevadilo!

Když vyprávějí i obrázky

Zábavný příběh, ale i úžasné ilistrace. I proto si vaše děti knihu o Bubajzlíkovi zamilují.

Dětem jsme začala číst, když ještě byly úplně malé, takže pohádka před spaním je u nás na denním pořádku. Ela už si čte i sama, přece jen je to velká slečna, usmívá se Eliščina maminka a naše kolegyně Lenka. „I když musím přiznat, že mi to bylo chvílemi i docela líto, protože jen podle ilustrací vypadá kniha úžasně, říká Lenka.

Ostatně ilustrace, kterými knihu doplnil Václav Ráž, si pochvalovala i druhá z našich maminek, redaktorka Kristýna. „Oběma dětem jsem Bubajzlíka předčítala já, ale nevynechaly ani jedinou stránku, aby si pořádně neprohlédly všechny obrázky. I když je kniha o strašidlech, nemusíte se bát, že by ilustrace byly nějak děsivé. Právě naopak, děti se nad nimi spíše zasmějí.“

Strach se strašidly? Ale kdepak!


Pro večerní předčítání i pro malé čtenáře, kteří už si chtějí číst sami.

A o čem vlastně příběh vypráví? Jak už název napovídá, hlavním hrdinou je bubáček Bubajzlík. Ten se narodil ve sněhu před starým hradem Bubákovem. Byla mu zima, a tak se vydal do hradu ohřát. Narazil tam na tři milé čarodějnice – Drátenici, Metrnici a Jitrnici, které vaří pro všechny čokoládu. Postupně se seznamuje s dalšími obyvateli a odhaluje tajemství celého hradu.

Právě jeho dobrodružství a setkání se všemi dalšími pohádkovými bytostmi jsou vyprávěny poutavě a s laskavým humorem. „I když jsou hlavními postavami strašidla, čarodějnice nebo třeba netopýr, rozhodně se děti nebudou bát. Ty naše se skvěle bavily!“ potvrzuje Kristýna.

„Každý pavouček je teď pro ně Bubajzlík a bohužel každá sousedka čarodějnice, směje se naše redaktorka. Pavoučky hledají všude a chtějí jim dávat čokoládu, kterou pak samy samozřejmě za pavoučka dobrovolně snědí, popisuje Kristýna.

Nečekaný tip pro Ježíška


Kniha pro děti, které už odrostly klasickým pohádkám, ale ještě nejsou dost velké na fantasy příběhy plné opravdových strašidel. To nabízí příběh o Bubajzlíkovi.

„Ela má teď takové zvířátkové období, kdy zbožňuje prakticky každý příběh o zvířatech. A tak nás ani nijak neudivilo, že její nejoblíbenější postavičkou je netopýr Pýr. Dokonce si od Ježíška přeje plyšového netopýra, což je po všech těch jednorožcích a ponících docela posun. Tak uvidíme, jestli Ježíšek nějakého sežene,“ usmívá se Lenka.

„Ještě musím ocenit, že i když kniha není určena pro úplně začínající čtenáře, má tak akorát velká písmenka, aby se dětem dobře četla. A za sebe pak musím ocenit, že Bubákov: Bubajzlík a tajemný hrad představuje skvělou knihu pro děti, které už trochu odrostly klasickým pohádkám, ale ještě nejsou dost velké na dnes tolik oblíbené fantasy příběhy,“ uzavírá Lenka s tím, že pokud hledáte originální a zábavnou knihu, kterou by vaše děti mohly najít pod stromečkem, můžete Ježíškovi Bubákov: Bubajzlík a tajemný hrad určitě doporučit!

Bubákov: Bubajzlík a tajemný hrad

  • Napsali: Renata Petříčková, Michal Vaněček
  • Ilustroval: Václav Ráž
  • Vhodná pro děti od 7 let
  • Vydalo nakladatelství Bambook
  • Cena: 249 Kč
  • Více informací na www.grada.cz
20.11.2022

Pohádka velice bavila děti, hned je uspala

Žádné nejsou

27.10.2022

Krásně napsaná knížka, která musí bavit každé dítě.

30.09.2020

Vyloženě rozkošná knížka o různých strašidlech - neteř ji miluje

-

07.03.2019

Ilustrace této knihy je opravdu nádherná , také musím vyzdvihnout velikost písmen.. i když je kniha doporučená větším dětem , tak může číst i úplný začátečník 😊 knihu bohužel doma nemáme, ale koukala jsem na ní má internetu, takže až malá povyroste ,také koupíme

10.02.2019

Knihu jsem kupovala pětileté sestřenici a byla nadšená. Moc se jí líbily obrázky, díky kterým ji dočetla až do konce. Navíc nebyla nijak moc strašidelná, takže jsme nemuseli mít obavy zda večer usne. Za nás spokojenost :)

07.02.2019

Knížka je sice určená pro sedmileté děti, ale i menší děti zaujme.Ocenuji krásnou ilustraci a fantazii.Nekteré příběhy jsou velmi vydařené.Už se těším až jí budu našim dětem ve školce před spaním číst.!

29.07.2018

Kniha Bubákov je velmi pěkná a má krásné ilustrace. Synek je sice ještě malinký, ale baví mě mu i tak číst dětské knížky :-) V obchodě hned zaujme krásným obalem a příběh se paní Petříčkové a panu Vaněčkovi velmi vydařil.

22.03.2018

tato kniha vypadá na pohled moc krásně sama zvažuji její koupi na narozeniny své dcery, líbí se mi obrázky a design knihy taky barevnost a obsah je taky zajímaý, žádná tuctovka snad jednou poteskam v ruce

03.03.2018

Knížka vypadá suprově. Krásné obrázky a zajímavý děj, který bude určitě děti bavit. Mladší sestra si ji přeje na svátek a proto mám velký nápad koupit i podle dobrých recenzí . Určitě bude super darek.

12.02.2018

tuto knihu jsem ted objevila v knihkupectví a vypadá dobře přemýšlím že ji koupím kamarádčině synkovi k 6 narozeninám. tato recenze mě ktomu také nabádá tak po ní určitě sáhnu pokud nevymyslím něco jiného. je moc pěkně ilustrovaná a bude dobrá na první čtení. děkuji redakci za inspiraci a krásný článek.

07.02.2018

kniha Bubákov: Bubajzlík a tajemný hrad má nejen poutavý obal, ale také krásný obsah, mému synovci tato kniha upoutala na první pohled, a proto jsem mu tuto knihu pořídil, byla přečtena jedním dechem :)

06.02.2018
Doporučení: 74

Bubákov je veselá kniha ve které se děti dozví spoustu pohádkových příběhů ze života strašáků a bubáků. Myslím si, že v této knize najdou potěšení nejen děti, ale i jejich rodiče. Za mě určitě doporučuji

27.01.2018

Bubakov zkveli nazev pro detskou knizku,jelikoz pro ty nase zlobidla je to vystizna kniha.Cteme kazdou noc nekdy i pres den kdyz deti zlobi,maji pak velkou fantazii opet a zase musim doporucit tuto zkvelou knihu

27.01.2018

Bubákov: Bubajzlík a tajemný hrad je nádherná knížka plná opravdu krásné ilustrace :-) dcerce je sice pět let ,ale kniha se jí líbí a nechce jí dát z ruky :-) je to její nejoblíbenější kniha,kterou má

26.01.2018

Tuto knížku koupila kolegyně z práce své osmileté vnučce a ta ji přímo zbožňuje....krásné ilustrace malou Dominičku okamžitě vtáhly do děje. Patří k jeím oblíbeným knížkám, kterou od Vánoc už přečetla alespoň 2x

26.01.2018

Tuhle krásnou knihu budu v nejbližší době pořizovat svému synovci i přes to že mu bude teprve šest let.Né každá kniha ho nadchne , ale právě ted se o bubáky zajímá tak si myslím že se mu bude knížka líbit :-)

21.01.2018

Knížka je super. Me i synovi se moc libi ilustrace, ktere vtahnou do deje...knizka je dobre napsana a ani nam nevadi, ze je doporucena detem od 7 let. Synovi bude 5 a i tak se mu knizka o bubackovi libi. Mohu doporucit.

15.01.2018

Bubákov? ideální kniha pro našeho téměř pětiletého Radečka, on pořád mluví o bubácích teď ho zajímá to tajemno, ač je kniha určená od 7 let my pořidíme protože knížek není nikdy dost pro děti... určitě bude obohacená o zajimavé obrázky, no podle recenzi super

09.01.2018

Knížka vypadá úžasně. Krásné ilustrace a zajímavý děj, který bude určitě děti bavit. Moje devítiletá vnučka ji určitě přečte jedním dechem, protože už přečetla nekolik knih a moc jí to baví. Plánuji, že ji tuto právě koupím :-)

07.01.2018

Kniha je sice vhodná až od sedmi let,ale určitě nevadí,když ji koupím vnukovi kterému budou čtyři.Já mu budu číst a on bude koukat na obrázky.Knihu jsem viděla u kamarádky,která ji kupovala svému vnukovi a zaujala mě i svým příběhem.

28.12.2017
Doporučení: 43

Bubajzlík je malý bubáček, který se narodil ve sněhu před starým hradem Bubákovem. Kniha pro děti - Bubajzlík a tajemný hrad. Byla mu zima, a tak se vydal do hradu ohřát. Narazil tam na tři milé čarodějnice – Drátenici, Metrnici a Jitrnici, které vaří pro všechny čokoládu. Postupně se seznamuje s dalšími obyvateli a odhaluje tajemství celého hradu.

22.12.2017

Tak tohle je opravdu povedená a krásná knížka. Konečně nějaká příjemná změna. Knížka dítě chytne a zabaví na dlouhou dobu. Příběhy jsou zvláštní a nápadité, plné napětí. Tahle knížka baví děti i rodiče.

20.12.2017

Tuto knížku jsem koupila své neteří k Vánocům.Je to skvělí příbeh,poutavé a hezké obrázky a mohu dopuručit všem co hledají pěkný dárek pro děti,kteří rádi čtou a mají velkou fantazii a natčení pro nové knížky.

Nejsou žádné.

20.12.2017

Bubákov: Bubajzlík a tajemný hrad od Renaty Petříčkové a Michala Vaněčka je nádherná knížka, plná úžasných ilustrací a dobrodružných příběhů bubáčka Bubajzlíka. Děti dokáže okamžitě zaujmout a vtáhnout do příběhu. Rozhodně doporučuji.

15.12.2017

Tak tuto užasnou knížkujsem pořídila své dceři k vánocům a myslím že až si ji rozbalí,tak bude moc spokojená.Já při prohlížení knížky jsem byla na 100= spokojena.Krásná ilustrace,obrázky a příběh bude také stát za to

13.12.2017

Kniha Bubákov: Bubajzlík a tajemný hrad od Renaty Petříčkové a Michala Vaněčka je skvělý počtením pro děti. Knižka je krásně vyvedená už na obalu a uvnitř je hezky ilustrovaná. Knížka je báječným dárkem pro děti i dospělé. Za mě ano! :)

12.12.2017

Knížka Bubákov se mi moc líbila,koupila jsem synovečkovi k narozeninám,už je větší a rád si čte i sám,hezky zpracovaná,jistě potěší velké i malé čtenáře.Doporučuji jako dárek k Vánocům,cenově příznivá.

10.12.2017

Kniha bubakov je krásná kniha jak povídáním tak ilustrací,malé se obrázky moc.libili,knihu jsem měla vypůjčenou od kamarádky ale uvažuji o její koupi,opravdu nás moc zaujala a myslím si že až malá bude umět sama číst že ji číst bude

10.12.2017

tuhle knížku jsem vyhrála na jiném portálu, je opravdu super, vnouček se těší na každodenní večerní čtení , já jen mohu jen všem doporučit tuto knížku dětem koupit, fakt super a nebudete zklamaní, dětičky budou nadšeny tak jako ty naše

10.12.2017

Kazda kniha je skvěla a my čteme moooc rádi a bude skvěle když i tuto zakoupíme.milujeme rupne knížky a moc ráda dětem ctu.I tatínek moc rad cte.určíte doporučím kamarádkám. 😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇

Nic.Knihy jsou pro deti skvele a meli by jsme jim stále cist

10.12.2017

Bubáci a strašidla se u nás nikdy neomrzí. Bojíme se rádi, často, hlasitě. Jak děti, tak dospělí. Krásná knížka. milá strašidla. Milý příběh s krásnými obrázky. Ideální dárek nejen k vánocům. Cena rozumná.

10.12.2017

Bubajzlík je sice strašidlo, ale takové malé milé, kterého se děti nebojí a mají ho vlastně rády. Syn je na čtení ještě malý, nevydrží dlouho poslouchat, ale obrázky si prohlíží večer před spaním rád. Určitě za rok se do čtení knížečky dáme.

08.12.2017

Tuto knížku jsme nedávno dostaly k narozeninám, je krásně zpracovaná, krásně napsaná. Jelikož moje děti ještě u čtení nevydrží, tak ji mám zatím schovanou na pozdější dobu. Mým neteřím se ale velmi líbila.

06.12.2017

moc se nám líbí ilustrace kterými je kniha plná což velice ocenujeme.příběh je velice poutavý,urží pozornost dětí což velice ocenujenuji.kniha je lehká a pestra,za sebe doporučuji,velká spokojenost,skvělé

06.12.2017

každé ráno i večer si spolu s dětmi v postelli čteme,je to náš malý rituál.tato kniha se nám velice líbí,je to krásný příběh,kniha je na dotek příjemná,jsou tam nádherně obrazky i příběh,za sebe doporučuji

04.12.2017

Rádi so doma před spaním a o víkendech společně čteme. Chvíli já, chvíli děti. Podobné napínavky dobrodružné a legrační máme v oblibě. Také babička z této knížky ráda četla. Obrázky se nám líbí moc a příběh je skvěle vymyšlený.

04.12.2017

Každá knížka, která děti zaujme je moc fajn. Je potřeba děti vést ke čtení. Tato pohádková knížka je plná příběhů o hodném bubáčkovi Bubajzlíkovi a jeho příhodách s jinými strašidýlky a zvířátky. Kniha je krásně ilustrovaná.

04.12.2017

Dobry den. Tuto knizku jsem detem poridila a rozhodne nelituji. Casto jim z ni ctu a obcas se musim v duchu usmivat jak tyto zlobive deticky okamzite zpozorni, zacinaji o tom prectenem premyslet a dokonec je videt, ze se boji. Uci se tak, ze nektere veci na svete nejsou jen legrace a zabava. :-) Knizku rozhodne doporucuji treba jako vanocni darek.

04.12.2017

My se doma u knížek také všichni rádi bojíme. Pravidelně čteme a pravidelně knížky kupujeme nebo půjčujeme. Tato novinka nás nadchla. Krásné obrázky a milé, laskavé a vtipné vyprávění. Povedla se moc. Cena přijatelná a společné chvíle před spaním k nezaplacení.

03.12.2017

Fantazijní příběh pro všechny malé nezbedy a skvělý tip jako vánoční překvapení od Ježíška. Nehodí se pro úplně nejmenší děti, ale již pro ty zvídavé a naslouchavé, které mají rády kapku tajemna. Doporučuji.

03.12.2017

Moc povedena kniha,ktera by nemela chybet pod letosnim stromeckem. Ackolit uz nase "mala" pomalu odrusta cteni pohadek pred spanim,tak Bubakov ji chytl a opet jsme si uzivaly pohodove chvilky pred spanim. Super

02.12.2017

Moc pěkná knížka :) já své děti vedla ke čtení vždy a jsem ráda, když se mi pochlubí a další přečtenou knihou. Už se mi pochlubily i s touto a musím říct, že děti byly nadšené a já taky :) určitě ji všem doporučuji

nic

02.12.2017

Dobrý den, tuto knížku doma máme a je přímo skvělá. Nejenže se nasmějeme u čtení,ale užijeme si i dávku strachu, který ale není ohromný, ale takový přiměřený k dětem. moc se nám kniha líbí a dostane ji i synovec na Vánoce

nic

02.12.2017
Doporučení: 10

Dětem jsem od malička četla. Jeden čas dcera četla sama...teď se raději dívá na hry. Dnes syna donutím začít číst jednu knížku a knize Bubákov nadáme vale. Až ji uvidíme, tak ji přečteme!!! Bude určitě zajímavá.

01.12.2017

Bubákov: Bubajzlík a tajemný hrad je krásně ilustrovaná knížka pro děti školního věku. Je o malém bubáčkovi Bubajzlíkovi, který zažívá různá dobrodružství na hradě Bubákově. Seznamuje se zde s jinými strašidýlky a zvířátky, které na hradě žijí. Kniha je poutavě napsaná a jistě se bude všem dětem líbit.

01.12.2017

Příběhy o strašidlech a o zvířatech u nás frčí a v této knize se nachází oboje. A laskavý humor, to je přesně to, co v této době často chybí a to, s čím by se děti měly co nejčastěji setkávat. Krásně napsané, milé obrázky a příběh, který zaujme nejen malé čtenáře, ale i jejich rodiče.

01.12.2017

REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Jak jsme se (ne)bály s Bubajzlíkem - kniha vypadá dobře a dle článku zaujme nejen děti,pro které je určena ale i dospělé..i díky pěkným obrázkům,které jsou v knize také obsaženy...

01.12.2017

Filípkovi čtu každý večer knížku,. Moc rád poslouchá. Tato knížka má pěkné téma. I postavičky jsou pěkně popsané. Jména postaviček jsou unikátní. Pěkné ilustrace. Sice se píše o strašidlech, ale bát se moc nemusíme.

01.12.2017

Knihy,hlavně pohádky jsou pro děti velmi přínosné.Tato kniha plná zvířátek potěší určitě každé dítě,myslím že i rodičům se bude líbit.Navíc je plná krásných obrázků,tak i když dítě ještě neumí číst,tak si v ní určitě bude prohlížet nádherné obrázky.

Žádné.

01.12.2017

Určitě se jedná podle článku o velmi zajímavou knihu, která děti zabaví nejen krásným obsahem a pěknými jmény zvířátek, ale také jejich obrázky, velkými písmeny, kdy si knížku mohou přečíst i menší děti samy. Ze strašidel nebudou mít žádný strach v tak pěkném podání od autora.

01.12.2017

Me 11ti lete sestre se kniha Bubakov, Bubajzlik a tajemny hrad moc libila. Moc rada necte, ale co se tyce zviratek a strasidel to je jeji :). U knihy se zasmala, kniha je vtipba, barevna, tajemba a vesela. Doporučila cist knihz i ve skole

Další hodnocení


Zdarma produkt k testování!

Ohodnoťte tento produkt

Reklama

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Jelikož Váš email je již na platformě Tryin.cz zaregistrován, prosíme, propojte si účty na základě informačního emailu, který Vám odešleme na Vámi zaregistrovaný email. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Propojit s TryIn.cz

Právě Vám odesíláme email, ve kterém naleznete odkaz k propojení Vašich testovacích účtů.

Email dorazil do Vaší emailové schránky. Prosím zkontrolujte ji a postupujte dle instrukcí.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Pouze potvrďte, prosím, vytvoření Vaší registrace v platformě Tryin. Vaše osobní informace uvedené v profilu Vám budou přeneseny do nové platformy. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Vaše registrace do platformy TryIn se právě vytváří. Za okamžik budete přesměrován/a do svého nového účtu.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Chyba

Pro propojení účtu nemáte vyplněny všechny potřebné údaje, doplňte je prosím v administraci profilu a proveďte propojení znovu.



Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat