Návrat rybího oleje: Darujte k Vánocům zdravý poklad z Norského moře

28.11.2016 | Magazín

Každé ráno od února do května vyjíždí rybáři do čistých vod chladného Norského moře, aby ulovili a přivezli na pevninu poklad, který po staletí pomáhá lidem udržet si imunitu a dobré zdraví. Ano, řeč je o lovné sezóně v oblasti Lofot, tedy souostroví tvořeném více než osmdesáti ostrovy a o treskách, které rybáři loví v místní čisté mořské vodě. Proč je ale treska nazývaná pokladem?

Kromě rybího masa, které je samo o sobě zdravé, skrývají tyto ryby i neocenitelnou substanci extrahovanou přímo z tresčích jater. Tou je rybí olej obsahující omega-3 mastné kyseliny, jejichž pozitivní účinky na lidský organismus potvrzují tisíce studií.

Důležité omega-3 mastné kyseliny

Polynenasycené omega-3 mastné kyseliny jsou považovány za životně důležité, neboť si je naše tělo neumí samo vytvořit, a proto je musí získávat ze stravy. Nejdůležitějšími mastnými kyselinami jsou kyselina dokosahexaenová (DHA) a kyselina eikosapentaenová (EPA). Nesčetné vědecké studie dokazují, že jsou tyto látky zdraví mimořádně prospěšné, neboť jsou stavebními kameny všech buněk v lidském těle. Tyto životně důležité látky musí zejména národy žijící bez přístupu k mořským rybám čerpat z jiných zdrojů, nebo využít doplňků stravy obsahujících omega-3 mastné kyseliny.

Ranní dávka zdraví

V současné době se na českém trhu nově objevují unikátní omega-3 výrobky pod značkou Möller's. Rybí olej Möller's a rybí olej Möller's s citrónovou příchutí pochází z tresčích jater zpracovaných do jednoho dne od vylovení tresek z Norského moře. Díky přísné kontrole a více než 160leté zkušenosti pocházející od zakladatele společnosti lékárníka Petra Möllera jsou tyto oleje na absolutní špičce kvality. Möller's je nejoblíbenější značkou rybího oleje v Norsku a téměř každý obyvatel této země si vždy ráno dává lžičku rybího oleje, jako pravidelnou dávku imunity a zdraví. Pro uživatele, kteří nemají rádi tekutou formu oleje, má značka Möller's i variantu omega-3 kapslí.

Nejen omega-3, ale i vitaminy

Složení výrobků Möller's napomáhá nejen fungování imunitního systému, ale i správné funkci srdce, mozku a očí. Rybí olej má opravdu velkou škálu benefitů pro uživatele a je možné ho užívat v podstatě kdykoliv od šesti měsíců věku dítěte. Experti v oblasti imunity uvádějí, že rybí oleje z tresčích jater obsahují vitaminy A a D i omega-3 mastné kyseliny, které zahrnují zdraví velmi prospěšné kyseliny EPA a DHA. Vitaminy A a D přispívají k normálnímu imunitnímu systému, EPA a DHA zase ke správné činnosti srdce. DHA je prospěšná k udržení normální činnosti mozku a spolu s vitaminem A přispívá k udržení dobrého stavu zraku. Vitamin D hraje důležitou roli v udržení normálního stavu kostí a zubů, naopak vitamin A chrání buňky před oxidativním stresem.

Rybí olej s výjimečnou chutí

Mnozí z nás si možná vzpomínají, že v dětství dostávali každé ráno rybí tuk na lžičce. Kvalita tehdejšího oleje byla zřejmě uspokojivá, ale o příjemné chuti se hovořit nedalo. Chuť je složka, která za poslední roky prošla u rybího oleje zásadní změnou. Rybí olej Möller's opakovaně získal ocenění za „výjimečnou chuť“ od Mezinárodního institutu chuti a kvality v Bruselu (ITIQ). Tuto cenu uděluje porota složená mimo jiné z kuchařů od Michelina a získávají ji opravdu jen ty nejlepší produkty.

Věříme, že si Möller's zamilujete a že v něm obsažené látky poskytnou vám i vašim dětem účinný prostředek pro posílení imunity a zdraví.

Pro více informací: www.mollersomega3.cz

Vyhrajte jeden z 13 rybích olejů Möller's!

Stačí, když odpovíte na otázku: Dáváte si na Štědrý den k večeři rybu?

Svou odpověď zašlete do 11. prosince na e-mail: redakce@bety.cz

Do předmětu e-mailu napište heslo: RYBA

Vyhrává každá 5., 10., 50., 100., 150., 200., 250., 300., 350., 400., 450., 500. a 550. odpověď!

Kdo se může těšit na výhru?

  • Jana Drtinová, Tábor
  • Sylva Daňková, Ostrava
  • Pavla Zadražilová, Třebíč
  • Andrea Štípková, Praha
  • Lucie Hrdá, Boskovice
  • Jana Vačkářová, České Budějovice
  • Marie Králová, Brno
  • Květoslava Smutná, Prostějov
  • Jana Tománková, Hlučín
  • Dana Havránková, Čáslav
  • Eva Krausová, Teplice
  • Martina Bendlová, Praha
  • Jana Kramlová, Praha 4






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat