Komunikace: Proč si muži a ženy nerozumějí?

18.02.2011 | Vztahy

Na co bychom neměly při komunikaci s muži zapomínat? A na co by si naše pánské protějšky měly dát pozor?

Muži a ženy komunikují rozdílným způsobem. Většinou jsme na to připraveni, ale občas zapomeneme a vznikají nepříjemnosti a hádky. V čem se náš způsob sdělování myšlenek vlastně liší?

Muži požadují, ženy naznačují

Zatímco muž, pokud něco chce, vyrukuje se svým požadavkem přímo, ženy mají často tendenci pouze naznačovat. Snaží se totiž instinktivně chránit city svého protějšku. Jenže zapomínají, že na takový způsob komunikace je mužská mysl mnohdy krátká. A navíc, často naznačují tak nešikovně, že by muž musel být jasnovidec, aby porozuměl tomu, co vlastně chtějí.

Ženy kladou důraz na detaily

Žena si perfektně pamatuje, co měla na sobě před pěti lety na kamarádčině svatbě, muž si pamatuje, že šel za svědka. Zkrátka náš mozek funguje odlišně, pro ženy jsou detaily důležité, pro muže ne. Pakliže si váš partner nevzpomíná, co jste jedli k minulému výročí, není to proto, že mu na vás nezáleží. (Čtěte také: 7 věcí, na které si muži stěžují při milování)


Zažili jste v lásce zklamání, ale nechcete to ještě vzdát?
Pomohu vám začít znovu! Kartářka Elena

Poslouchání versus řešení

Jeden z nejčastějších zdrojů problémů v komunikaci mezi mužem a ženou. Má-li žena problém, chce se v první řadě svěřit, vylít si srdce a nalézt u svého protějšku pochopení. Má-li problém muž, počítá s tím, že poté, co se s ním svěřil, uslyší návrh na řešení. Pokud se jim nedostane toho, po čem touží, často jsou obě strany zklamané. Takže, milí pánové, nejprve nechte ženu „vyplakat“ na svém mužném rameni a teprve potom s ní zkuste probrat, jak ze svízelné situace ven. A dámy, zkuste prvně nahodit několik možností, jak se nepříjemného problému zbavit, a teprve potom utěšujte.

Mluví pořád vs. nemluví vůbec

Je-li žena ve stresu, mluví. Je-li ve stresu muž, mlčí. Takhle prostě naše mozky fungují. Je třeba naučit se to respektovat – ženu neokřikovat a nedávat na sobě znát, jak vás unavuje, muže nevyslýchat a nevyčítat, že mu nestojíte ani za to, aby vám řekl, co ho trápí. (Čtěte také: 5 největších mýtů o mužích)

Ženy mají rády připomínky

Ženy rády slyší, že na nich partnerovi záleží, muž je přesvědčen, že když to dal najevo jednou, stačí to (protože kdyby došlo ke změně, ohlásil by to). Zkrátka to, že vám partner už dva dny nesdělil, jak vás miluje, neznamená, že vás nemiluje. A pánové, neubylo by vás, kdybyste partnerku o své lásce k ní ujistili i jindy než při narozeninách či výročí...
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat