Proč nás někdo přitahuje a jiný ne?

07.10.2015 | Vztahy

Myslíte si, že máte vrozené preference s ohledem na kvality sexuálního protějšku? Nikoli. To, kdo a proč se nám líbí a přitahuje nás, ovlivňuje zkušenost, nikoli geny. Zjistili to psychiatři z Massachusetts srovnávací studií jednovaječných dvojčat. Ta mají naprosto shodné geny. Měla by mít tedy stejné preference. Jenže nemají. A neplatí tedy tvrzení, že krása je v oku toho, kdo se dívá. Nikoli. Náš názor na krásu druhých ovlivňují zkušenosti a prostředí.

Mnohá dvojčata jsou po porodu rozdělena. Výzkumem jejich chování a vlastností lze tedy určit, co ovlivňují geny a co prostředí, které se u nich naopak v tu chvíli liší. Pokud mají po porodu rozdělená jednovaječná dvojčata navzdory tomu, že vyrůstají v různém prostředí, stejné vlastnosti, je jasné, že je ovlivňují geny. Pokud se naopak liší, je jasné, že větší vliv má prostředí. A u vnímání atraktivity a při výběru partnera platí to druhé.

„I když dvojčata vyrůstají ve stejné domácnosti, jejich prostředí se vždy trochu odlišuje, mají individuální prostředí, jiné kamarády, sledují jiné věci a mají jiné vztahy, to vše formuje jejich vnímání atraktivity, které se i u jednovaječných dvojčat liší,“ tvrdí autorka studie psychiatrička Laura Germineová z Bostonu.

Individuální prostředí člověka podle jejích experimentů a výpočtů formuje osmasedmdesát procent rozdílů v tom, jak jednotlivci vnímají atraktivitu. Vliv prostředí je tedy výrazně vyšší než vliv genů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat