Otázky, na které musíte znát odpověď, než vyrazíte na cesty s přáteli

18.06.2018 | Vztahy

Cestování je nejlepší způsob, jak poznat svět. A dnes je taková výprava do cizích krajů snadnou záležitostí. Není proto divu, že láká tolik z nás. Je přeci snadné sehnat „bandu“ kamarádů, sbalit věci do batohu a vyrazit. Nebo ne?

Ještě než naplánujete cestu kolem světa, měli byste si s přáteli ujasnit několik věcí. A pokud se na některé z nich neshodnete, zvažte, zda má vůbec cenu cestovat spolu. Vyhnete se tak celé řadě nepříjemností.

Jaké otázky je dobré si položit?

„Jak jsme na tom s rozpočtem?“

O finanční stránce věci byste měli mít podobné představy. Jestliže vaše finanční možnosti nestačí například na bydlení ve čtyřhvězdičkových hotelech a lety první třídou, zatímco pro vaše kamarády znamená cestování po světě právě výše popsané, můžete mít problém.

„Budeme se držet předem stanoveného plánu, nebo se budeme rozhodovat podle aktuální situace?“

Někdo potřebuje před cestou den po dni naplánovat, kde se bude a co se tam bude dít, někomu stačí vědět, že na návštěvu v dané zemi má tři dny, a podle toho se zařídí až na místě. Bohužel si takto rozdílné povahy většinou nesednou a ze společné cesty plné zábavy se může stát velmi stresující záležitost.

„Co přesně chceme dělat/stihnout/vidět?“

Ať už jste přítelem plánování, nebo ne, stejně si musíte alespoň rámcově stanovit nějaký program. A především se na něm shodnout. Pokud vám v dané zemi záleží jen na historických památkách, zatímco vaši přátelé chtějí lézt po horách, budete muset hledat kompromis (a není zaručeno, že ho najdete).

„Budeme chtít spíše poznávat, nebo si užívat?“

Aneb očekáváte od cesty spoustu zážitků ve formě poznání místných historických či přírodních krás, nebo si chcete hlavně pořádně užít všech možností zábav, jež daná země nabízí? Jinými slovy – budete chodit „spát se slepicemi“, nebo „pařit“ až do rána?

„Jaké překážky/těžkosti se z vaší strany mohou vyskytnout?“

Je dobré vědět, jestli má někdo ze skupiny například strach z létání, nějaké závažné alergie a jiné nemoci, strach cestovat do určitých oblastí apod. To jsou všechno aspekty, které musíte zahrnout do plánování.

Rada na závěr – bezpečnost na prvním místě

Spousta zemí a regionů na naší planetě skrývá úžasné krásy nejen přírodní, ale i historické. Ovšem ne všechny jsou vhodné pro cestovatele. Vždy si zjistěte podrobnosti nejen o bezpečnostní situaci v dané zemi, ale například i o požadovaném očkování, výskytu pro nás exotických nemocí apod. Stačí málo, aby se úžasný cestovatelský zážitek změnil v noční můru.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat