Jak nás mění láska?

11.02.2016 | Vztahy

Láska – tedy především ta opětovaná – má pozitivní vliv nejen na naše tělo, ale i naši psychiku. Zkrátka nám stav zamilovanosti prospívá. Jak?

Věděla jste například, že láska dokáže…

...změnit naše návyky k lepšímu?

Jinými slovy jsme ochotnější (a také schopnější) udělat ve svém životě změny směrem ke zdravějšímu životnímu stylu. Začneme se lépe stravovat, snáze se nám přestává kouřit či pít, nemáme takový problém začít sportovat (zvláště když nás náš milovaný partner v našem rozhodnutí podporuje).

...snížit míru stresu?

Může za to především oxytocin, který se v zamilovanosti vyplavuje a zlepšuje nám náladu.

...chránit naše srdce?

A s nižší mírou stresu souvisí také nižší riziko onemocnění srdce. Prokázaly to studie porovnávající kardiovaskulární zdraví u lidí žijících o samotě a lidí, kteří žili ve spokojeném dlouhodobém vztahu.

...prodloužit náš život?

Podobné výzkumy pak ukázaly ještě jednu zajímavost – ženatí muži a vdané ženy žili déle než ti, kteří trávili většinu života sami. Důvod? Partneři o sebe navzájem pečují a ovlivňují k lepšímu svůj životní styl.

...pomoci s hubnutím?

Nejen zdravější životní styl párů, ale také vyšší hladina adrenalinu, který se vyplavuje, jsme-li zamilovaní, a potlačuje chuť k jídlu (především chuť na sladkosti a nezdravé jídlo), pomáhají udržovat zdravou tělesnou hmotnost.

...zajistit mladistvý vzhled?

Všechny ty „hodné“ hormony, málo stresu a radost ze života se pozitivně odráží i na naší tváři. A to doslova. Zamilovaní lidé prostě „září“, a tak vypadají o několik let mladší než jejich nezamilovaní vrstevníci.






Celkem 9 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat