5 důvodů, proč mít přátele!

06.05.2016 | Vztahy

Že jsou přátelé důležitou „složkou“ našeho života, víme už od dětství. Ovšem teď nám to potvrdili i slovutní vědci!

A co že vyplynulo z jejich studií?

1. Díky přátelům jsme šťastnější

Jestliže strávíme den ve společnosti přátel, potýkáme se s mnohem menším množstvím negativních emocí. To vyplynulo z amerického výzkumu provedeného na 900 dobrovolnících. Našimi slovy – je nám prostě lépe na duši, když si vyrazíme s kamarádkami/kamarády.

2. Díky přátelům jsme úspěšnější

Jak se pozná, že budete ve třiceti úspěšní? Dle jedné studie podle toho, kolik přátel a jak kvalitních přátelství máte, když je vám dvacet.

3. Díky přátelům tolik netrpíme úzkostmi

Na tohle nejspíš nepotřebujeme vědecké práce, ale je to potvrzeno: když máte blízké přátele, na něž se můžete spolehnout v těžkých chvílích, netrpíte tak často úzkostmi.

4. Díky přátelům jste empatičtější

Tak jako oni pomáhají vám, i vy jste ochotní pomáhat. A to nejen svým přátelům, ale obecně svému okolí. Zkrátka z vás přátelé dělají lepšího člověka.

5. Díky přátelům umíte lépe „číst“ lidi

Přátelé představují lidi z nejrůznějších skupin (sociálních, ekonomických...), a tak díky nim poznáváte nejrůznější povahy. A také lidem lépe rozumíte. Mimochodem, podle jednoho výzkumu díky tomu snáz odhalíte, pokud vám někdo lže (zkrátka jste mistrem ve „čtení“ lidí).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat