Proč chtějí botahí muži krásné blondýnky?

31.05.2016 | Vztahy

Pokud někdo tvrdí, že při seznamování nehraje bohatství protějšku roli, pak zřejmě patří k malému zlomku populace. U většiny totiž ekonomické postavení roli hraje, především pokud se týká mužů. Bohatší pánové mají snazší cestu k velmi atraktivním ženám, které je k sobě pustí snáze než atraktivního chuďase. Jenže díky tomu jsou z bohatých mužů také přísnější kritici ženského vzhledu.

Psychologové z Číny provedli dva experimenty, v nichž sledovali chování mužů a žen při seznamování. Skupina přitom byla předem ovlivněna tím, že se dozvěděla o finančním zázemí potenciálních partnerů.

Ve skupině mužů, kteří byli mezi sebou zhruba stejně bohatí, panovala velmi kritická nálada s ohledem na atraktivitu žen. Hodnotili ji mnohem přísněji než jiní příslušníci jejich pohlaví, kteří byli chudší.

U žen něco takového ale neplatilo. Jejich ekonomický status neměl vliv na to, jak vnímaly atraktivitu mužských protějšků.

Ale atraktivní ženy jevily větší zájem o bohaté muže, které k sobě pouštěly ochotněji než ty chudé. A bohatí mužové se směleji přibližovali k velmi pohledným ženám.

„Chtěli jsme pochopit, jaký význam z hlediska psychologie hrají peníze při vzniku romantických vztahů, protože se o tomto velmi málo ví… Zjistili jsme, že bohatí mužové kladou větší důraz na fyzickou atraktivitu protějšku a preferují krátkodobější vztahy ve srovnání s muži chudšími,“ tvrdí profesor Darius Čchan z Hongkongské univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat