Fotografie, které na sociální sítě nepatří

09.11.2018 | Vztahy

Někteří lidé sdílí na Facebooku a dalších sociálních sítích prakticky cokoli. A zatímco některé fotografie jsou spíše výrazem špatného vkusu jejich majitele, jiné představují dokonce bezpečnostní riziko.

Nechejme nyní stranou nevkusné snímky, nad kterými vaši facebookoví přátelé budou jen nevěřícně kroutit hlavou (určitě i vy máte na sociální síti někoho, kdo takové fotky uveřejňuje), a pojďme se zaměřit na fotografie rizikové z hlediska osobní bezpečnosti.

Které to jsou?

Osobní doklady

Chcete se pochlubit novým občanským průkazem nebo pasem? Nedělejte to. Jednak tyto (a další) doklady obsahují osobní a citlivé údaje, jednak tím dáváte přesný návod k jejich zfalšování. A důsledky „ukradené identity“ jsou nedozírné.

Platební karty

Nebo jakékoli informace související s vašimi osobními financemi. Kromě toho, že tím ukazujete špatný vkus (chlubit se zlatou kartou je trochu zbytečné), tím také ukazujete, jakou máte banku, číslo kreditní karty apod. A to nejsou informace, které by měl znát široký okruh lidí.

Letenky

Už sama informace o tom, že se chystáte na dovolenou, je považována za rizikovou. V podstatě jejím sdílením říkáte, kdy přesně nebudete doma, a tedy kdy mají zloději možnost navštívit váš byt. Letenky a další dokumenty související s odjezdem na dovolenou (smlouvy atd.) navíc obsahují řadu citlivých informací, jež byste si měli nechat jen a jen pro sebe.

Pracovní e-maily

Print screen e-mailu, který vám poslal váš šéf a který zveřejníte na své sociální síti, může být tím posledním, co v daném zaměstnání uděláte. A právem – interní informace jsou interní, a tedy je nelze publikovat kdekoli.

Děti

Pokud už uveřejňujete fotografie vlastních potomků, vždy dbejte na to, aby nebyly v choulostivé pozici a aby měly na sobě oblečení. Nikdy nevíte, kdo si bude snímky prohlížet… Někteří odborníci doporučují fotky dětí nesdílet vůbec, případně jen takové, které příliš neodhalí jejich identitu (tedy kde bydlíte, kam děti chodí do školy apod.).

Samostatnou kategorií jsou snímky cizích dětí. Víkend s přáteli a jejich dětmi na chalupě? To, že s nimi trávíte čas, vám rozhodně nedává právo uveřejnit na Facebooku fotografie, na kterých jsou tyto děti zachyceny. Bez výslovného souhlasu rodičů něco takového nedělejte – spousta lidí totiž netouží po tom, aby fotky jejich potomků znal celý internet.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat