5 důvodů, proč podvádíme své partnery

30.10.2016 | Vztahy

Obecně přijímané stereotypy považují nevěru spíše za mužskou vlastnost. Ale ve skutečnosti podvádí ženy své partnery skoro stejně často, jako jejich mužští protějškové podvádějí své ženy. Ovšem motivy nevěry bývají u obou pohlaví trochu odlišné.

Proč se vlastně ženy dopouštějí nevěry? Tak na tuto otázku se zaměřilo několik sociologicko-psychologických studií. A k čemu došly?

Důvod č. 1: Neshodujeme se v období sexuálního vrcholu

Zatímco muž dosahuje vrcholu sexuální aktivity kolo 20. roku věku, ženy jsou sexuálně na vrcholu až po třicítce. A podle tohoto poznatku je jasné, že se nemůžeme nikdy „sejít“. A tak některé ženy řeší nedostatek sexu a neuspokojenou sexuální touhu mimo dlouhodobý svazek.

Důvod č. 2: Hledáme evolučně daný „plán B“

S oním sexuálním vrcholem žen souvisí ještě jeden důležitý aspekt. Okolo 35. roku věku u žen začíná pomalu klesat plodnost (zatímco u mužů k ničemu takovému nedochází). A tak ženy podvědomě hledají, s kým by ještě zplodily nějakého toho potomka (pozor, neznamená to nutně, že chtějí ještě další dítě, je to zkrátka pozůstatek z evolučního vývoje, který se u některých žen projeví právě v podobě nevěry).

Důvod č. 3: Potřebujeme si dokázat, že muže stále přitahujeme.

Pro některé ženy není dostačující, že je za krásné a atraktivní považují jejich manželé. Mají pocit, že u partnerů se něco takového přeci předpokládá. A tak zkoušejí, zda mají přitažlivost i pro jiné muže. A jak jinak si něco takového potvrdit než sexem? Je to pro ně nejsnazší způsob.

Důvod č. 4: Chceme zas okusit svobodu.

Po letech života s jedním partnerem a dodržování všech „pravidel“ partnerského soužití se některým ženám může zdát, že nemají tolik svobody, kolik by si přály. Dlouhodobý vztah je plný povinností a práce, může se zdát obrovským břemenem. A tak tyto ženy hledají u jiných mužů svobodu – lásku (respektive sex) bez všech povinností a svazujících okolností.

Důvod č. 5: Prostě se chceme pomstít.

Jak nejvíce ublížit muži? Pro spoustu žen je odpověď jasná – tím, že mu budou nevěrné. A nemusejí jen oplácet partnerovu nevěru, mstít se mohou i za další příkoří a křivdy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat