7 věcí, které potřebujeme ke šťastnému vztahu

20.01.2017 | Vztahy

Jen z lásky spokojený vztah dlouho přežívat nemůže. I když je to krásná představa, život nás často přesvědčí o tom, že existují i další, pro vztah životně důležité věci. Jaké?

1. Důvěra

Hledání důkazů o nevěře, kontrolování SMS zpráv v partnerově či partnerčině mobilu, neustálé podezírání, že váš milý nebo vaše milá něco dělá za vašimi zády, to je začátek konce. Důvěra je základním kamenem vztahu. Jak ji jednou ztratíte, trvá dlouho, než se povede znovu obnovit (pokud vůbec).

2. Komunikace

Partneři spolu musejí mluvit! A nejen o počasí a běžných denních povinnostech. Světe, div se, vyplatí se také mluvit o problémech, nejistotách, pocitech a dalších tématech, která jsou možná na první pohled složitá, ale která není možné ve vztahu ignorovat.

3. Spolehlivost

Co partner/partnerka slíbí, to dodrží? Jste si jistí tím, že se na něj či na ni můžete v každé situaci naprosto spolehnout? Je vaší oporou, když to potřebujete? Pak gratulujeme – vaše manželství jistě patří k těm spokojeným!

4. Přitažlivost

Je až s podivem, kolik párů podceňuje „postel“, jinými slovy to, jak jim to klape v oblasti sexuálního života. Pro spokojený vztah je důležité, aby se partneři stále fyzicky přitahovali. Jistě, něco jiného je, když jsou spolu lidé pět let a když jsou spolu přes čtvrt století, ale věřte, že milování by mělo do vztahu patřit bez ohledu na věk.

5. Loajalita

Partneři by si měli být navzájem oporou a stát jeden za druhým. Nepomlouvat se navzájem a vždy o tom druhém mluvit s respektem. A když se někdo v naší přítomnosti do naší drahé polovičky pustí? Pak je třeba jej upozornit, že tohle rozhodně nebudeme tolerovat!

6. Zábava

Když chybí ve vztahu smích, je soužití hodně těžké. Najít si čas na zábavu je proto životně důležité! Pustit na chvíli z hlavy starosti, užívat si pohodu a radost… Život je plný těžkých chvil a je třeba najít ve vztahu rovnováhu mezi nimi a okamžiky, kdy se úžasně bavíme. Jinak hrozí, že se utrápíme!

7. Vývoj

Partnerský vztah není pasivní existencí. Musí se vyvíjet, růst, přizpůsobovat novým skutečnostem… Jakmile ustrnete na místě, je něco špatně. Signalizuje to totiž, že už o partnerství nemáte takový zájem, že vám na něm vlastně ani nezáleží. A na kvalitě vztahu se to samozřejmě podepíše. To rozhodně není cesta ke štěstí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat