Co když to mezi vámi skřípe? Proveďte cvičení na odbourání stresu

Šestý smysl, nebo snad rovnou napjatá a nepřátelská atmosféra, vám dost silně signalizují, že v ráji se objevily problémy. Hádky, nedorozumění, neochota naslouchat, laxnost vůči problémům? Tady to chce pořádnou terapii. Ne, nemusíte za ni utrácet. Odbourat partnerský stres se můžete pokusit sami!

Najednou máte pocit, že si nerozumíte. Kdo by to neznal? Günther Sator, odborník na feng shui, poradce pro životní prostředí, životní styl a sociální podmínky doporučuje způsob, který partnerství může zbavit zátěže.

1. Připravte pomůcky

Vezměte si tužku a papír a každý napište sám za sebe deset vět, které budou začínat slovy: „Zlobím se na tebe, protože…“, a za všemi uveďte důvod.

2. Vyjádřete svoje znepokojení

Sedněte si proti sobě, vydýchejte se a zavřete oči. Potom střídavě přečtěte vždy každý jednu větu: „Lukáši, zlobím se na tebe, protože po sobě zásadně neuklízíš.“ – „Kamilo, zlobím se na tebe, protože nejsi schopná vyjít s mou matkou.“ – „Lukáši, zlobím se na tebe, protože…“ Jen poslouchejte, neobhajujte se.

3. Pokuste se odhalit pozadí výtek

Potom si vyměňte lístky a pokuste se přijít na to, jaké obavy se skrývají za výpovědí toho druhého. „Kamilo, mrzí mě, že moji matku nemáš ráda, protože právě ona je pro mne velmi důležitá.“ – Věta „Lukáši, zlobím se na tebe kvůli nepořádku“ možná znamená „Pohrdáš mojí snahou udržovat domácnost čistou. Nevážíš si mě“.

4. Poslouchejte

Potom si opět společně sedněte a promluvte si. Jen poslouchejte, bez toho, že byste nějak reagovali. Žádné obhajování, urážky, vysvětlování, výmluvy. Cílem je lépe si porozumět, odhalit a dokázat změnit citlivé body ve svém chování, které na váš vztah působí toxicky.

5. Poděkujte

I když se třeba necítíte ve své kůži a máte chuť hádat se, poděkujte tomu druhému za důvěru a otevřenost. Vhodné je i objetí, pohlazení nebo polibek. Cvičení provádějte tak často, jak to bude nutné.

Jak docílit harmonie?

Günther Sator rovněž upozorňuje na to, že velmi často dochází k nerovnováze v energiích. Jeden partner se cítí odpovědný za domácnost a rodinu, ten druhý vydělává peníze a stará se třeba o auto.

„Dejte pozor na takovou past ve vašem vztahu. Oblasti odpovědnosti se většinou rozdělují nevědomky – nějak se to stane a potom už při tom zůstane,“ varuje odborník s tím, že přibližně stejné množství vynaloženého času a energie by oběma partnerům dalo mnohem lepší pocit a zabránilo by oné energetické nerovnováze. Co dělat?

Na kartičky napište každou vaši činnost a odhadněte čas, který vyžaduje. Poté je rozložte a promluvte si o jednotlivých úkolech. Trvejte na spravedlivém rozdělení. Toto cvičení pravidelně opakujte.

Zdroj: Feng shui pro lásku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat