Svatba na obzoru. Co určitě neopomenout

27.07.2017 | Vztahy

Čeká vás v nejbližších týdnech či měsících radostná událost v podobě svatby s milovaným partnerem či partnerkou? Pak již jistě na vlastní kůži poznáváte, že zorganizovat tento obřad občas není nic jednoduchého. Zvlášť když vám situaci komplikují například nesnášející se příbuzní. Na co se nevyplatí ve všem tom zmatku a zařizování zapomenout?

Svatba obnáší velkou spoustu věcí, kterou je potřeba vyřídit, nakoupit, vymyslet či zorganizovat. A i přes veškerou snahu mít všechno perfektní, se občas vloudí chybička, která může v nejkrajnějším případě pokazit celou svatbu. Většinou se navíc jedná o „prkotinu“, o které by vás ani ve snu nenapadlo, že může způsobit takový chaos. Podívejte se s námi, na co se nejčastěji zapomíná, a zajistěte si tak klidnou a pohodovou svatbu.

Co, kdy, kde, kdo...

Základem bezproblémové svatby je schopná koordinátorka nebo dobrý plán. Pokud budou hosté dopředu vědět co, kdy a jak, pravděpodobně se vyhnete zmatkům, které doprovází téměř každou druhou svatbu.

Připravit harmonogram je dobré nejenom pro hosty, ale i pro všechny ostatní, co se na svatbě nějakým způsobem podílejí. Nechcete přeci, aby vás kadeřnice dočesávala ještě při cestě na obřad, aby fotograf nestihl zaznamenat první manželský polibek nebo abyste museli bavit hosty před restaurací, ve které ještě není vše připravené. 

Pozor na rodinné srory

Usadit všechny svatebčany tak, aby mezi nimi nevznikly nežádoucí situace a hostina probíhala v pohodové atmosféře, rozhodně není „brnkačka“. Zdánlivě banální tvorba zasedacího pořádku může být s přihlédnutím ke zvyklostem, etiketě, vztahům v rodině, rozdílnému věku či zájmům hostů složitější, než se zdá. Nicméně věřte, že investovaný čas není vůbec zbytečný. 

Zábava v mezičase

Hosté by se měli na svatbě bavit, ne nudit. Pokud se tedy po slavnostním obědě chcete fotit nebo plánujete část kamarádů a známých pozvat až na večerní party, zajistěte jim nějakou zábavu. Vyplnit prodlevy můžete hned několika způsoby a je jen na vás, jaký zvolíte. Dobře fungují nejrůznější hry, které hosty nejenom zabaví, ale i seznámí a rozproudí zábavu.

Volný čas si mohou svatebčané zkrátit také četbou svatebních novin, které jsou v poslední době velmi populární. Zda budou obsahovat vaše společné fotky, články o seznámení nebo něco jiného ze společného života, záleží pouze na vaší kreativitě.

Pozor na finance

Nejhorší, co se vám může během svatebního dne stát, je řešení konfliktu rodičů, kteří se dohadují o pokrytí nákladů za svatbu. Předem se tedy s partnerem domluvte, zda budete chtít rodiče vůbec nějak zapojit. Tak jako tak je ale určitě nezapomeňte se svým rozhodnutím dopředu seznámit. Hrozící nepříjemné výměně názorů se bezpečně vyhnete, když se rozhodnete financovat svatbu sami. Ušetřit každý měsíc slušnou částku peněz přitom nemusí být zase takový problém.

Nepodceňte detaily

Při přípravách svatby je třeba naplánovat i sebemenší detaily. Nezapomeňte tedy ani na zasedací pořádek do aut a poproste někoho z hostů, aby si vše kolem jejich výzdoby vzal na starost. Stejně tak drobné občerstvení před obřadem nebo připevnění svatebního vývazku z myrty, nezbytnou součást každého svatebčana, by měl mít na starost někdo konkrétní. A v neposlední řadě myslete na samotný konec svatby a rozvoz vašich hostů po večerní party – věřte, že většina z nich to velmi ocení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat