Drobné jizvičky ve tváři činí muže extra sexy

09.12.2017 | Vztahy

Hrubost a drsné rysy patří k sexappealu muže. Potvrzuje to další psychologický výzkum, podle něhož pánům velmi lichotí drobné jizvičky ve tváři. Jsou s nimi extrémně přitažliví, když chtějí ženu svést k nezávaznému sexu. Méně jim ale přeje, když usilují o dlouhodobý vztah, protože ženy je považují za promiskuitnější.

Muži s ostře řezanou tváří a tvrdými rysy lícních kostí, čelisti a nosu jsou pro ženy extrémně přitažliví jako sexuální partneři.

Vyjádření mužnosti

Tým doktora Roberta Burrisse z Bazilejské univerzity prokázal, že tuto sexuálně dráždivou vizáž může výrazně podpořit také drobná jizvička v obličeji.

„Když je taková jizva vnímána jako výsledek agresivní bitky, značí sílu a hrdinství muže. Nebo to může být výsledek nehody a důkaz riskující osobnosti. V obou případech je to jiný způsob vyjádření silné mužnosti. Středně velká jizva v obličeji činí muže mnohem přitažlivějším pro jednorázový sex. Ženy mají tendenci v takovém případě dávat přednost macho mužům, zvláště když mají výrazné svaly a ostře řezanou čelist, jsou to znaky dobrých genů,“ říká doktor Burriss.

Pro žhavý románek

„V jiném smyslu je jizva obecným důkazem bojovné povahy muže nebo schopnosti čelit zranění, takže je mnohem atraktivnější pro krátký románek. Nicméně ženy u dlouhodobých partnerů hledají méně mužné rysy, protože hledají takové rysy, které dokazují ochotu investovat do vztahu a zůstat věrný,“ tvrdí doktor Burriss.

Výzkumy také dokazují, že ačkoli činí jizvičky sexuálně atraktivním muže, ženskému sexappealu naopak výrazně škodí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat