Překvapivé klady líbání, o kterých se moc nemluví

25.02.2018 | Vztahy

Hodila by se vám malá pomoc při hubnutí? Nebo byste uvítali zaručený způsob, jak se během chvilky vymanit z bludného kruhu stresu? V obou případech platí jediné – líbejte se. Pravidelně, dlouho a hodně!

Z odborného hlediska je polibek projevem citové náklonnosti a přízně. Jak ale lidé přišli na to, že si mají přesně tímhle způsobem dávat najevo své vzájemné sympatie? Tak to je hodně zajímavá otázka. Teorie jsou sice dvě, ale ani jedna nemá s romantikou mnoho společného. Tedy vlastně vůbec nic…

Ňadro versus zvíře? Je to zapeklité

Podle psychologa Sigmunda Freuda má líbání souvislost s příjemnými pocity, které jsme zažívali při sání mateřského mléka. V naprostém rozporu s názorem zakladatele psychoanalýzy je tvrzení německé vědkyně a sexuoložky Ingelore Ebberfeld. Ta totiž tvrdí, že se zvyk líbání vyvinul z očichávání zvířat, což naši předci „odkoukali“ s tím, že postupem času obrátili pozornost výhradně k horní polovině těla. Kde je pravda, to už se ani nedozvíme. Buď jak buď, jedno se polibkům upřít nedá – mají svoje výhody. O jakých konkrétně se tu bavíme?

Pomoc při spalování kalorií

Činnost, která je vlastně úplně nenáročná, neboť ji lze provádět vsedě i vleže, by mohla být součástí kdejaké hubnoucí příručky. Vroucími polibky se totiž dají za minutu spálit dvě až tři kalorie – záleží to na síle, s jakou se do nich „opřete“. Tak samozřejmě, není to kdovíjaká hitparáda, ale pořád lepší něco než nic. Nebo to snad vidíte jinak? Čistě pro srovnání – naprostou nečinností při odpočinku se vaše tělo zbaví jedné kalorie za minutu.

Fajn kosmetika, co zlepšuje vzhled

Máte pocit, že vaše pokožka postrádá elasticitu, a to vás přivádí na myšlenku plastického zákroku? Ano, šikovný chirurg by tenhle drobný nedostatek jistě napravil, ale řekněme si upřímně – za jakou cenu?! Vyzkoušejte raději obličejovou jógu, která zapojuje celkem 34 svalů. Takové „fitko“ prováděné pravidelně se přece nemůže minout účinkem! Řeč je samozřejmě o líbání, které prokazatelně zvyšuje pružnost pleti a vyhlazuje vrásky.

Efektivní způsob, jak se vypořádat se stresem

Práce, zajištění chodu domácnosti, péče o děti, finanční situace – řešíte to dnes a denně? Žádný div, že jste ve stresu. Kvůli němu vám koluje v žilách zvýšené množství nechvalně známého hormonu kortizolu, který jde s nervozitou a podrážděností ruku v ruce. Jak jeho úroveň zase snížit a vrátit se do psychické pohody? Hádat můžete dvakrát. Polibte svého partnera! Uvolní se vám do těla neuropřenašeč dopamin, jež navozuje dobrou náladu a pocit příjemného uvolnění. Tak na co ještě čekáte?






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat