Tipy, jak stanovit datum svatby bez zbytečných dohadů

09.04.2018 | Vztahy

Plánujete svatbu, ale stále nevíte, jaké datum je to pravé? Při rozhodování se řiďte čtyřmi zásadními faktory. Jedině tak se váš vysněný den stane výjimečný a pohodový!

Výběr svatebního dne je jedním z nejdůležitějších rozhodnutí, které budete muset udělat jako pár. Tápete, jak vybrat datum, které je něčím zvláštní, nebo vám nebude přidělávat vrásky? Přihlédněte k těmto čtyřem tipům!

Krok č. 1: Zohledněte počasí

Mezi nejpopulárnější svatební měsíce patří červen, září a říjen. To asi není žádným překvapením. Počasí v tuto dobu obvykle přeje. Platí však, že každá sezona má svoje kouzlo, a ten, kdo měl svatbu třeba v lednu, při vydatném sněžení, si něco takového nemůže vynachválit. Vždy však prvotně zohledněte, zda vy i on máte rádi teplo, či zimu.

Krok č. 2: Zvažte všechny faktory mimo sezonu

Svatba v únoru, březnu nebo v listopadu může pomoci snížit poplatek za pronájem místa, ale na druhou stranu musíte být připraveni na ústupky v jiných oblastech. Například řekněme, že pivoňky jsou vaše absolutně neoblíbenější květina, bez které si sňatek nedokážete představit.

V závislosti na ročním období se ale žádnému květinářství nepodaří pivoňky sehnat, nebo si za ne prodejce naúčtuje neuvěřitelnou cenu. A co když je vaše místo snů rezervováno, nebo se oblíbený fotograf odporoučí mimo město, protože je maximálně vytížen zakázkami ostatních? Sepište si seznam, co je pro vás důležité a zásadní a koho na svatbě určitě chcete mít. To vám usnadní rozhodování.

Krok č. 3: Zužte výběr

V klidu si sedněte, zavřete oči a představte si, že konečně přichází váš vysněný den. Co vidíte? Svěží růžovou zahradu, vinice, zasněžené vrcholky hor nebo snad moře? Vycházejte z toho, co vám našeptává podvědomí – a díky jeho přáním zužte výběr vhodných měsíců na dva, maximálně tři. Pak už to „rozsekněte“.

Krok č. 4: Myslete na významná data a termíny

Vánoce, Silvestr, Valentýn, Velikonoce… Možná budete chtít znovu zvážit vazbu na náboženské svátky, víkendové události (v závislosti na vaší lokalitě) či významné sportovní události. Ačkoli sváteční svatby mohou být super zábavné a slavnostní, polovina pozvaných hostů by se na ně nemusela dostavit. Podobně to funguje i u jubileí. Pokud má otec ženicha kulaté narozeniny ve stejném měsíci, ve kterém se chcete vzít, naplánujte svůj den tak, aby to všem vyhovovalo. Takže, jaký termín to vyhraje?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat