Věci, které by měli parteři dělat společně každý den

14.06.2018 | Vztahy

Čím déle spolu lidé žijí, tím více opomíjejí drobnosti, které, ač na začátku vztahu byly automatické, se postupem času ze vztahu vytratí. Nehodláme přednášet o toleranci, důvěře a empatii, které jsou pro vztah samozřejmě také velice důležité. Tentokrát se zaměříme na drobné maličkosti, kterými svůj protějšek každý den potěšíte, nestojí to žádnou námahu, a přesto jsou potřebné.

Pokud budete dodržovat těchto pár rad, jistě váš vztah dostane zase tu správnou jiskru jako před lety.

Líbejte se

Mnoho času to nezabere, a přesto na polibky mnozí dávno zapomněli. Líbání je ale velice prospěšné a měli bychom to dělat často. Studie dokazují, že páry, které se líbají alespoň pětkrát denně po dobu deseti sekund, jsou ve svém vztahu mnohem šťastnější. Kromě toho se při líbání uvolňují endorfiny a ty mají na svědomí právě dobrou náladu.

Choďte společně spát

Když jeden chodí spát v osm a druhý sedí do dvou do rána u televize, není to pro vztah vůbec prospěšné. Spokojené páry mají podobný režim a do postele chodí po většinu dní společně. Ještě lepší je, když společně i vstáváte. Možná máte dojem, že to není důležité, ale společné usínání, povídání v posteli i společná ranní káva přinesou do vašeho vztahu nejen dobrý pocit, ale naladěním se na stejný biorytmus docílíte toho, že s partnerem budete trávit mnohem více času. A na tom záleží.

Dotýkejte se

Vzájemnými dotyky si navzájem dokazujete náklonnost a zájem. Nemusíte ho vnímat, a přesto se díky nim ve vztahu odehrává spousta prospěšných věcí. Každý takový letmý dotek znamená jediné – mám tě rád. A o to jde.

Jezte spolu

Alespoň jedno jídlo denně si dopřejte společně. Dnešní častý model, kdy jeden jí u televize a druhý u počítače, je jen důkazem, že ačkoli dělají oba totéž, jsou jim věci, kterým se u jídla věnují přednější, než jejich partner. Navíc jíst se má v klidu, bez žádných rušivých vlivů. Dejte si společnou večeři a uvidíte, jak vám bude fajn.

Volejte si

Nemusíte se neustále nahánět a dožadovat se stálého vyměňování smsek, ale napsat partnerovi každé ráno, že mu přejete krásný a úspěšný den, nebo mu o polední pauze zavolat, že na něj myslíte a popřejete mu dobrou chuť, je velice hezké gesto. Nestojí to žádnou námahu a navíc je dokázané, že když vám někdo zavolá nebo napíše během dne, myslíte pak na něj ještě několik hodin. Když pak partneři myslí půl dne jeden na druhého a vzájemně se na sebe těší, je celý den o to lepší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat