Manželství děla šťastné jen ty, kteří mají málo peněz

16.11.2018 | Vztahy

Vstup do manželství může znamenat zlepšení celkové psychické pohody člověka a snížení výskytu depresí. Jenže platí to jen u některých skupin občanů. Podle amerických sociologů je to pravda jen u nízkopříjmových skupin. U nich vstup do manželství a spojení dvou příjmů snižují riziko rozvoje deprese a zlepšují celkové zdraví a kondici.

Vědci z Georgie zjistili, že pozitivní vliv má manželství jen na osoby s nižším než bakalářským vzděláním, kteří vydělávají méně než průměrných šedesát tisíc dolarů ročně.

Peníze a psychika

„Manželské páry s příjmem domácnosti méně než šedesát tisíc dolarů ročně mají méně depresivních symptomů než svobodní jedinci této příjmové skupiny,“ tvrdí autoři z Georgia State University.

Podle nich se projevuje vliv peněz na psychickou pohodu člověka. Jedinci, kteří samostatně vydělávají málo, prosperují ze spojení dvou příjmů. To jim umožňuje být méně ve stresu ze strachu z finanční nejistoty a možných hrozeb budoucnosti. Jenže osoba, která si vydělá dost a je finančně zajištěná před manželstvím, v něm z tohoto nemůže už těžit víc pozitivního.

Štěstí si za peníze nekoupíš?

Výzkum dokazuje výsledky jiných autorů z několika míst světa, kteří prokázali, že peníze sice na štěstí vliv mají, ale jen do určité míry. Neplatí tak, že čím víc peněz člověk má, tím je šťastnější.

„Sledovali jsme vzájemné vztahy mezi manželstvím, příjmem a depresemi, a zjistili jsme, že pozitivní účinky manželství na depresi fungují jen u lidí s průměrným nebo nižším příjmem… Ale celkově vzato neplatí, že by manželství snižovalo obecně symptomy deprese,“ míní jeden z autorů doktor Ben Kail z Georgia State University.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat