Manuál jen pro muže: 10 zakázaných komplimentů! Tohle nám vážně neříkejte

Jen něco málo více než polovina žen si umí užít kompliment, který muž o ní pronese a který se týká jejího vzhledu. Pánové se tak téměř v každém druhém případě seknou a jsou zpraženi nepříjemným komentářem či pohledem. Jednou z nejhorších poznámek je, když muž pronese obyčejné „vypadáš dnes dobře“.

A proč je to špatné? Žena totiž takové komentáře překládá. Tento konkrétně znamená, že muž říká: „Jsi tlustá.“

Mezi další nepřijatelné mužské komplimenty – byť jsou míněny v dobrém – patří třeba pochvala ženina make-upu či poznámka, že jí šaty hezky obepínají. Naprosto nevhodné je ženě říct, že má typicky „ženskou“ postavu nebo že vypadá jako její rodiče.

Podle britského průzkumu se potvrzuje, že tragédií dnešní doby je fascinace společnosti tělesnou váhou. Lidé jsou buď obézní, nebo posedlí štíhlostí. A ženy tak dnes nejvíce potěší, když jí muž řekne, že zhubla či že vypadá štíhleji. Velmi přívětivě ženy také vítají, když muži chválí jejich úchvatný úsměv. Následují poznámky týkající se krásné ženiny vůně, hezkého účesu nebo krásy očí.

Pánové však někdy nepřemýšlejí, a pak vypustí z úst netaktní poznámky typu: „Nejsi tak hloupá, jak vypadáš.“ Oni to berou jako kompliment, že se ale žena urazí, není divu. Stejně nemístné je: „Nevypadáš tak špatně, jak jsem si myslel.“

„Ženy jsou složité bytosti a muži by se velmi spletli, kdyby si mysleli, že jakýkoli kompliment přijmou s radostí… Ženy ale mají rády komplimenty, které se týkají jejich štíhlé postavy, Velmi vítají také komentáře o přirozené kráse jejich očí, rtů, vlasů či úsměvu,“ tvrdí autoři britské studie.

Dobré komplimenty:

1. Vypadáš, že jsi zhubla
2. Máš krásný úsměv
3. Nádherně voníš
4. Máš krásný účes
5. Ty šaty ti moc sluší
6. Ta barva ti moc sluší
7. Miluju to, co máš na sobě
8. Máš pěkné oči
9. Vypadáš štíhle
10. Vypadáš skvěle

Špatné komplimenty

1. Vypadáš unaveně
2. Vypadáš, že máš náladu pod psa
3. Vypadáš dobře
4. Přibrala jsi
5. Vypadáš jako tvůj otec/matka
6. Nevypadáš tak zle, jak jsem si myslel
7. Nejsi tak hloupá, jak se zdálo
8. Dnes vypadáš míň unavená
9. Máš velmi výrazné rysy
10. Jsi docela mohutná, že?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat