Hoďte se do pohody! Máme pro vás 10 tipů pro lepší den

V dnešní, uspěchané době máme na vše většinou velice málo času. Zkuste si ale ve svém programu najít několik volných minut, zamyslete se, zvolněte a dobijte se energií. To vše děláte pro své tělo a ne nadarmo se říká „Ve zdravém těle, zdravý duch“.

Jak se „hodit“ do pohody

1.   Postel. Zaveďte si rituál, že hned ráno si ustelete postel. Navodíte tak příjemné a uklidňující prostředí ve vaší ložnici.

2.   Připravte si svačinu. Ještě než vyrazíte do práce, přemýšlejte, co si dáte dopoledne dobrého a zdravého k jídlu. Mějte připraveno jablko či jiné ovoce, sýr nebo jogurt. Nedopusťte, aby vás v průběhu dne zaskočil hlad.

3.   Ukliďte pracovní stůl. Budete-li si udržovat přehledný a čistý stůl, zlepší se vám nálada, zvýšíte produktivitu a budete mít v pracovních věcech přehled.

4.   Dobijte se hudbou. Tóny léčí, mají pozitivní účinky na naši náladu. Proto si s sebou nezapomeňte vzít mp3 s oblíbenou hudbou.

5.   Obklopte se vůní citronu. Japonští vědci zjistili, že linalool, látka obsažená v citronu, má protizánětlivý a protistresový účinek. Také jiné byliny (bazalka, levandule) snižují vnitřní napětí.

6.  
Protáhněte se. Nemusíte holdovat joggingu, ale zdravé protáhnutí v průběhu dne uvolní svaly a zlepší krevní oběh.

7.   Meditujte. A zkuste i hluboké dýchání. Není potřeba žádné speciální vybavení, jen pohodlná poloha v křesle či na podlaze. Meditacemi předejdete depresi a stresu.

8.   Deník. Zaznamenávejte si drobnosti, které vám udělaly radost, i vše, co se vám povedlo.

9.   Vypněte elektroniku. V dnešní době je mnohdy nezbytné být online a stále dostupný na telefonu. Není ale podmínkou být ve spojení se světem 24 hodin denně. Prostě techniku vypněte a užívejte klidu – odpočívejte, relaxujte…

10.   Priority. Nepřetěžujte se. Sestavte si seznam povinností a zefektivněte svoji práci. Neodkládejte prioritní věci, stresovalo by vás to, a stejně se jim nevyhnete. Ty méně důležité pak s klidem můžete odsunout.

Zdroj: lecba-rakoviny.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat