Společné bydlení je skutečnou zkouškou vašeho vztahu

04.01.2021 | Vztahy

Jste s partnerem zamilovaní až po uši, máte pocit, že jste pro sebe stvořeni, nejraději byste spolu trávili veškerý čas. Jenže co když jej začnete spolu opravdu trávit? Nejen po večerech a víkendech, ale každý den. Ve společném bytě.

Dříve spolu lidé vlastně začali opravdu žít až po svatbě – a mnohé páry byly zaskočené, jak moc je takové soužití, navzdory velmi silným citům, složité.

Co všechno se ve vašem vztahu při společném bydlení prověří?

1. Zda si „sednete

Jak vaše láska a váš vztah zvládne každodenní maličkosti? Rutinu? Domácí práce? Jak se vám povede své – dosud poměrně oddělené – život sladit do jednoho? Kolik hádek absolvujete kvůli partnerčiným vlasům ve sprchovém koutě nebo partnerovým ponožkám na podlaze? Silné city vůči druhému ještě automaticky neznamenají, že spolu také dokážete žít. Nicméně nepanikařte – partnery si vybíráme podle určitých vlastností, které nám zaručí, že si spolu zkrátka „sedneme“. Jen to chce občas čas a trpělivost.

2. Jestli to mezi vámi pořád jiskří

Nepodceňujte milostnou stránku svého vztahu! Společné bydlení občas odhalí i docela asexuální návyky či chování jednoho z partnerů. Budete i po těchto zkušenostech spolu spát s takovým nadšením jako dosud? Budete se navzájem vzrušovat? Na 99,9 % ano, ale je dobré být obezřetní. Sex není ve vztahu automatický, i tahle oblast partnerství potřebuje soustavnou práci.

3. Zda dokážete pracovat jako tým

Už zařizování společného hnízdečka dokáže nadělat potíže. Co když najednou zjistíte, že máte úplně jiný vkus? A co je hlavní – dokážete oba dělat kompromisy? Nákup vybavení bytu často ukáže, kdo má navrch a kdo jen ustupuje. Nepodceňujte kompromisy!

4. Jestli pro vás platí ono „v dobrém i zlém“

Život není jen pověstná procházka růžovým sadem. A i když se může zdát, že jste-li na rány osudu dva, překonáte je snadno, občas tomu tak úplně není. Co když nedokážete partnerovi v takových situacích být tou oporou, kterou potřebuje? A co když on neumí potřebnou podporu vyjádřit vám? I z takovýchto rozdílů vznikají spory. Bohužel takové, které zanechávají na duši dlouhodobé šrámy.

5. Zda se dokážete pohádat

Samozřejmě jste se občas pohádali už v době, kdy jste spolu nebydleli, hádky jsou naprosto přirozenou součástí všech vztahů. Jenže při společném soužití je pro ně najednou mnohem více příležitostí. Zvládnete to? Raději se na případné spory připravte, naučte se (oba) „bojovat“ podle pravidel. Po italské domácnosti v pravém slova smyslu touží málokdo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat