Jak přežít nečekané setkání se svým »ex«...?

21.11.2014 | Vztahy

Rozešli jste se, ještě jste tak úplně rozchod nepřekonali, ani jeden z vás moc nestojí o setkání a najednou je to tu. Z ničeho nic na sebe natrefíte třeba v obchodě nebo na ulici. Jak přežít tu chvíli trapnosti?

A jak si zachovat tváří v tvář svému bývalému důstojnost? Poradíme vám!

1. Uvědomte si, že s ním nemusíte mluvit

Pokud jste ukončili vztah za dramatických okolností a opravdu nemáte náladu svého expartnera vidět nebo nedej bože s ním zapříst roztomilou společenskou konverzaci, pamatujte, že nic takového dělat nemusíte! Prostě řekněte „ahoj“ a pokračujte v chůzi.

2. Příliš nevyzvídejte

I když třeba umíráte zvědavostí, zda je stále s tou ženskou, kvůli které vás opustil, zda toho lituje, zda je šťastný apod., odolejte touze se vyptávat. Zrovna tak mu nezačněte fňukat na rameni, jak je váš život po rozchodu těžký. Buďte sebevědomá, usměvavá a zvědavé otázky nechejte stranou.

3. Berte ohled i na něj

Pokud třeba impuls k rozchodu vyšel od vás nebo prostě nemáte důvod s expartnerem nemluvit či být na něj nazlobená, nenuťte jej do konverzace. Možná se on ještě s rozpadem vašeho vztahu nevyrovnal a nemá příliš náladu s vámi rozebírat, jak jde život. Respektujte to.

4. Pečlivě vybírejte témata

Rozhodně nemíchejte do konverzace svůj nový vztah nebo cokoli jiného, o čem víte, že by mohlo být bývalému partnerovi opravdu nepříjemné. Nejde jen o něj, ale i o vás. Ve snaze nějak se bránit může totiž říct něco, co ublíží vám, a konverzace se stane velmi vyostřenou. To nemáte zapotřebí.

5. Krátký polibek na tvář neuškodí

Pokud máte s expartnerem relativně dobré vztahy i po rozchodu, nemusíte se při setkání omezit na prosté „ahoj“ nebo třeba neosobní podání ruky. Vždyť to je člověk, se kterým jste sdílela i ty nejintimnější city! K pozdravu proto můžete přidat lehký a krátký polibek na tvář. Je přátelský, ale ne vtíravý.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat