Štědrý den = Vezmeš si mě?

19.12.2014 | Vztahy

Ten Štědrý ze všech tří set pětašedesáti dní v roce je výjimečný nejen tím, že se u vánočního stromu schází rodina a společně večeří, ale také tím, že se v tento den asi nejvíc dívek a žen najednou setká s partnerovým dotazem: „Vezmeš si mě?“ Podle britského průzkumu je právě čtyřiadvacátý prosinec dnem, který muži považují za nejlepší k vyslovení této otázky.

Průzkum se opírá o výpovědi sedmi tisíc Britů a provedla jej agentura Chilli Sauce. Z analýzy odpovědí vyplývá, že čtyřiadvacet procent mužů požádá partnerku o ruku na Štědrý den, ačkoli více než pětina žen (dvaadvacet procent) by raději slyšela tuto otázku na svátek všech zamilovaných připadající na čtrnáctý únor, kdy se slaví svatý Valentýn.

Bizarním dnem pro vyslovení žádosti o ruku je pak Halloween, což je kostýmový svátek duchů připadající na jednatřicátý říjen. Anglosaské dušičky zvolí k žádosti o ruku šest procent mužů.

Ženy jsou přitom mnohdy nerealistické ve svých očekáváních. Celá pětina dotázaných žen – dvacet procent – totiž sní o tom, že je partner požádá o ruku v den výročí prvního rande. Jenže většina mužů si tento den nepamatuje. Ženy jsou tak zklamávány každý rok nejen tím, že partner pro ně významný den ignoruje, ale málokterá toho dne uslyší: „Vezmeš si mě?“

Internet je zaplavený nejrůznějšími statistikami, které se točí kolem svateb a manželství, ale existuje jen velmi málo výzkumů, které by se týkaly výlučně žádosti o ruku, tak jsme chtěli získat lepší vhled do toho, co si muži a ženy přejí a představují s ohledem a zásnuby, abychom mohli radit svým klientům,“ uvedla Rachel Harrisonová z agentury Chillisauce, která pořádá svatby, zásnuby, promoce, výroční oslavy, loučení se svobodou a nejrůznější firemní večírky na míru.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat