Zlomil vám srdce?! Pomohou vajíčka, chřest a ořechy! Vážně!

27.03.2015 | Vztahy

Na zlomené srdce je třeba ordinovat především klid a dostatek času k hojení. Ale podle britských dietologů existují potraviny, které srdce podpoří fyzicky, a tudíž se lépe vyrovnává se stresem plynoucím ze ztráty milované osoby. Takovými potravinami jsou kupříkladu vejce, chřest, sardinky, vlašské ořechy, cukety, banány či ústřice a další potraviny.

Zlomené srdce není nic jednoduchého, může našimi emocemi pěkně zahýbat a vyvolat v nás pocit naprosté beznaděje, nejistoty a stavu bez energie. Komfortní jídla (pizza, zmrzlina či čokoláda) nás nikdy nezklamou, vždy nám udělají dobře, ale jsou příliš tučné a nezdravé,“ vysvětluje dietoložka Cassandra Barnsová v rozhovoru pro Daily Mail.

Doporučuje jíst takové potraviny, které obsahují mastné nenasycené kyseliny, vitaminy skupiny B, hořčík a zinek. Proto by v jídelníčku neměly chybět banány, vlašské ořechy, lískové ořechy, pistácie, brambory, špenát, slunečnicová semínka, růžičková kapusta, kokos, černé fazole, kešu, listová zelenina, ovesné vločky, quinoa (merlík), losos, ústřice, sardinky, cukety, dýňová semínka, chřest, vajíčka, houby, libové hovězí, cizrna, pekanové ořechy, sezam, chia semínka (šalvěj hispánská). Naopak vyhnout bychom se měli jednoduchým cukrům a alkoholu.

„Omezením příjmu cukru a alkoholu si můžeme pomoci k rovnováze a vyhneme se jo-jo efektu v náladě. Dopamin nám sice působí příjemné pocity, ale to netrvá věčně, jakmile jeho hladina opět poklesne, můžeme se cítit ještě hůř,“ vysvětluje Barnsová, proč komfortní potraviny (tučné a sladké) pomáhají jen chvíli a vytváříme si na nich závislost. Dopamin se po jejich konzumaci vyloučí rychle, ale jeho hladina stejně rychle poklesne.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat