Proč se ON otáčí za jinými?

31.03.2015 | Vztahy

Jdete se svým milým po ulici, držíte se za ruce, špitáte si do oušek, prostě romantika jak trám, a on se najednou otočí za prsatou blondýnou, div mu nevypadnou oči z důlků! Proč?!

Zírání na hezké slečny je doménou mužů každého věku a stavu (single/zadaný/ženatý...). Jenže proč to dělají, když tvrdí, že milují jen své partnerky? Víme to!

Muži se prostě rádi dívají. Neznamená to, že už nás nemilují, ani že s tou "mrchou", na kterou tak zírají (ačkoli ona za to samozřejmě nemůže), chtějí spát. Vysvětlení je mnohem prostší. A důvody jsou hned tři.

1. Mají to naprogramováno v mozku

Podle autorky knih „Mužský mozek“ (The Male Brain) Louann Brizendinové se muži v pravěku snažili najít několik partnerek, s nimiž by se mohli pářit, aby si tak zajistili co nejširší potomstvo. A i když tahle potřeba v moderní době odpadá, mužský mozek je naprogramován k podvědomému vyhledávání „plodné ženy”. A tak se za takovou prostě otočí. Neznamená to, že s ní chce mít děti (ani sex), prostě mu mozek zavelel: „Otoč se!

2. Významnou roli hraje testosteron

Hormon testosteron je klíčový v intenzitě našeho libida. A muži ho mají v porovnání se ženami až 6krát více! Navíc testosteron ovlivňuje centrum mozku, které má za následek impulzivní chování. Zjednodušeně řečeno – muž se za slečnou na ulici otočí ještě dříve, než si to stihne rozmyslet. Žádná láska nebo touha v tom nehraje roli.

3. Muži jsou mnohem více zaměření na vizuální stránku věci

Jedna ze studií potvrdila, že zatímco ženy jsou přitahovány známými tvářemi, muži to mají přesně naopak. Často je vzruší pohled na dívku, kterou nikdy neviděli (tedy častěji ve srovnání se ženami). Navíc většina žen potřebuje k sexuálnímu vzrušení víc než jen pohled na objekt svého zájmu (přemýšleli jste někdy, proč není porno tak oblíbené mezi divačkami jako mezi mužskými diváky?), mužům stačí méně – často jen vizuální zážitek. Nicméně nepleťte se – to, že se otočí za neznámou dívkou na ulici, neznamená, že ho sexuálně vzrušuje, prostě mu je pohled na ni příjemný (a jak je vysvětleno výše, dělá to podvědomě, automaticky).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat