Proč je lepší se po dvou letech vzít?

01.04.2015 | Vztahy

Známe to všechny velmi dobře. Poznáte se, zamilujete se a už to pokračuje tak, jak si přejete. Na začátku je všechno víc než jen hezké. Je to doslova kouzelné, a to díky pocitu zamilovanosti, který podle psychologů trvá asi dva roky. Některé páry se vezmou ještě během tohoto období a udělají možná lépe než páry, které manželství odkládají a setrvávají ve vztahu 7 či 10 let, až nakonec dosáhnou bodu, kdy začnou pochybovat o svých citech.

Proč je tomu tak? 

Říká se tomu syndrom setrvačnosti nebo ponorková nemoc dlouholetému vztahu...

Protože čím jste spolu déle:

Tím více pochybností vás přepadává - začnete uvažovat nad tím, jestli to má celé ještě význam, zda ho stále milujete.
Tím více vás rozčilují jeho chyby - sice jste si je začala uvědomovat, už když skončilo období zamilovanosti, ale dříve jste  partnera dokázala i s nimi přijmout. Ovšem po letech v nich vidíte nepřekonatelné důvody k rozchodu.
Tím více důvodů vyhledáváte k hádce - hledáte problémy tam, kde nejsou, a z každého jeho gesta nebo slova vyvodíte, že se o vás už nezajímá a že vidí jen sebe.
Tím více začnete přemýšlet o nevěře - pokud se necháte těmito pocity omámit, zrodí se vám v hlavě myšlenka na nevěru. Máte pocit, že možná jinde najdete to, co hledáte. I když jen v posteli.
Tím více jste frustrovaná, zmatená a plná výčitek - protože se bojíte vlastních myšlenek a toho, že byste svým rozhodnutím zničila život nejen sobě, ale i jemu.

Otázka ale zní, zda byste toto museli podstupovat, kdybyste se vzali po dvou letech a nečekali.

Položme si jednu otázku... Brali se naši rodiče či prarodiče po 7-10leté známosti? Ne. Proč? Protože ti byli na rozdíl od nás možná chytřejší a věděli, že nemá smysl čekat, pokud si již od počátku umíte s daným člověkem představit budoucnost. A když přišly děti, stavěly se domy, pracovalo se, neměli čas přemýšlet nad hloupostmi, ale řešili opravdu důležité věci, manželský život a vše s ním spojené.

Neříkáme, že takto to je ve všech případech, ale nepochybně se i mezi vámi najde mnoho takových, které řeší popsané dilema. Rada pro vás zní - nenatahujte čas ještě více než dosud! Pokud jsou věci, které vás vytáčejí, jen maličkosti, pak si buďte jistá, že stejné nebo další najdete i u jiného muže. Podstatné je, zda si s ním ještě umíte představit svou budoucnost. Pokud ano, je na čase přejít od slov k činům, a koupit k tomu tříletému zásnubnímu prstenu i manželskou obroučku. A pokud přece jen dospějete k rozchodu, v příštím vztahu si už dobře rozmyslíte, kolik času obětujete.

Takže nestrácejte čas a udělejte další životní krok.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat