Rozchod se ctí? Jde to!

22.05.2015 | Vztahy

Rozchod je sám o sobě velmi emocionální záležitostí, která není příjemná pro žádnou ze stran. Ovšem pro někoho, kdo se právě dozvěděl, že jej člověk, kterého miluje, opouští, je událostí velmi bolestnou. A často i ponižující.

Jak zvládnout rozchod, aby partnerovi/partnerce neublížil víc, než je nutné?
Stačí se držet následujících zásad.

1. Žádný blesk z čistého nebe!

Rozchod by neměl přijít zčistajasna – pokud nejste ve vztahu spokojení, netvařte se, jako že je všechno v pořádku. Partner/ka pak nikdy nepochopí, proč se s ním/ní rozcházíte, když vám to přeci tak klape! Jestliže vás něco trápí, nenechávejte si to pro sebe (navíc se může stát, že problém vyřešíte a nebudete se muset rozcházet).

2. Partner/ka se to dovídá první!

Není fér informovat všechny své kamarádky, že se chystáte rozejít s partnerem. On by měl být první, kdo se dozví, že vztah ukončujete. Protože se také může stát, že mu to nějaká dobrá duše vyzradí místo vás…

3. Vyberte neutrální místo!

Nerozcházejte se s partnerem/partnerkou u nich doma nebo na jejich zamilovaném místě – budou si tu nepříjemnou vzpomínku nést ještě dlouho. Místo toho vyberte nějaké místo, které je dostatečně soukromé (žádné velké publikum) a neutrální.

4. Udělejte to osobně!

Rozhodně se nikdy s nikým nerozcházejte přes SMS zprávu, mail, telefon apod. Je to nedůstojné a ublížíte druhému více, než když to uděláte osobně.

5. Nevymýšlejte si!

Buďte upřímní, když se vás partner/ka zeptá na důvod, proč ho/ji opouštíte. Samozřejmě to neznamená, že budete neohleduplní, ale rozhodně si nevymýšlejte nějaké více či méně pravděpodobné důvody k rozchodu. Není to hodné ani jednoho z vás.

6. Vžijte se do jeho/její situace!

Snažte se představit, jak se asi partner/ka bude cítit, a volte taková slova, která mu/jí ublíží nejméně. Nemyslete jen na sebe!

7. Snažte se to načasovat!

Ačkoli se dá říci, že čas na rozchod není nikdy ideální, snažte se alespoň, abyste se s partnerem nerozešla na jeho narozeniny/nedali partnerce kopačky dva dny po smrti jejího dědečka.

8. Nečekejte, že to bude snadné!

I když se budete držet všeho výše napsaného, nemůžete počítat s tím, že to půjde bez potíží. Připravte se na nepříjemné emoce, smutek, možná i slovní agresivitu. Ale přesto se nevzdávejte!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat