V době ekonomické krize se rodí více dívek

03.03.2010 | Zajímavosti

Ekonomická krize a dlouhodobá nezaměstnanost má podle amerických porodníků vážné společenské důsledky ještě dlouho po návratu prosperity a ekonomického růstu. V období trvání ekonomické krize se totiž rodí více dívek a vzniká velká pohlavní nerovnováha.

K vychýlení poměru ve prospěch ženského pohlaví dochází proto, že v období krize se v ženách tvoří více stresového hormonu, který vyvolává spontánní potrat u mužského embrya či plodu.

Mechanismus má evoluční význam a vytvořil se u našich předků žijících v přírodě, kdy se v období přírodních katastrof a nedostatku potravy rodí záměrně více dívek, které jsou odolnější a potřebují méně potravy než chlapci.

Ale stresové hormony ovlivňují také porodní váhu u chlapců, jejich nadbytečnou přítomností v době gravidity dochází ke zmenšování plodu, nízké porodní váze a menší odolnosti novorozených chlapců, kteří tak umírají častěji než dívky.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat