Muži utrácejí víc než ženy

12.03.2010 | Zajímavosti

Vtipů o manželkách, které nedokážou vyjít se svým rozpočtem a plení kreditní karty svých manželů, by se našlo bezpočet. Proč ale takové vtipy vznikají, není jasné, protože skutečnost je opačná.

Z rozsáhlého průzkumu vyplynulo, že to muži neumějí vyjít se svým rozpočtem a mají na kreditních účtech větší dluhy než ženy.

Ženy si naopak své výdaje pečlivěji hlídají, sbírají účtenky a mají větší přehled o dluzích na kreditních kartách.

Muži naopak častěji ignorují rostoucí dluhy a zapomínají platit půjčky a účty. Tvrdí to společnost Lovemoney.com, která provedla průzkum u tří tisícovek Britů mužského i ženského pohlaví. Zatímco pánové měli průměrný dluh na kreditní kartě ve výši 61 tisíc korun, ženy dlužily v průměru 56 tisíc.

Průzkum potvrdil, že ženy nejčastěji utrácejí za oblečení, kabelky a módní obuv, zatímco pánové vyhazují nejvíce za technologické novinky.

„Celá léta byly ženy považovány za ty, co peníze rozhazují za oblečení. Ale podle všeho pokud jde o vycházení s penězi, to muži jsou těmi, kteří to příliš nedovedou a rozhazují plnými hrstmi a splácejí pozdě,“ tvrdí mluvčí společnosti Lovemoney.com.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat