Mít děti prospívá zdraví rodičů, ale jen pokud jsou dvě

15.03.2010 | Zajímavosti

Mít děti prospívá zdraví dospělého člověka. Z rozsáhlé mezinárodní studie vyplynulo, že mužům i ženám výrazně klesne riziko rakoviny a srdečních chorob či alkoholismu, pokud mají děti. Ovšem má to jednu podmínku, pozitivní vliv dětí platí jen v případě, pokud jsou dvě a nikoli více či méně.

K těmto závěrům došel tým norských a britských vědců, kteří analyzovali životy jednoho a půl milionu lidí.

Rodiče s jedním či žádným potomkem byli více ohroženi předčasnou smrtí kvůli nejrůznějším chorobám. Podle analýzy totiž o své zdraví pečují mnohem méně než rodiče dvou potomků.

Ale jakmile se rodina rozroste na počet vyšší než dva potomci, riziko smrtelných chorob u rodičů se opět zvýší. Podle odborníků proto, že při vyšším počtu dětí mají rodiče tolik starostí, že na své zdraví tolik nedbají.

Přitom ženy bez dětí, s jedním či více než dvěma dětmi jsou více ohroženy chorobami srdce a oběhové soustavy, zatímco muži častěji trpí plicními a dýchacími potížemi.

Matky čtyř a více dětí jsou ohroženy častěji než jiné ženy rakovinou děložního čípku, zatímco otcové čtyř a více dětí jsou častěji oběťmi nehod a násilných konfliktů.

Ženám s více než dvěma dětmi hrozí méně onemocnění rakovinou prsu, čím více dětí ženy mají, tím je riziko tohoto nádorového onemocnění nižší.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat