Hřebíček je bohatý zdroj antioxidantů

18.03.2010 | Zajímavosti

Novou superpotravinou budoucnosti je vedle zeleného čaje také hřebíček. Drobné koření užívané většinou při pečení dezertů a vaření asijské kuchyně podle španělských výzkumů obsahuje obrovské množství antioxidantů ze skupiny fenolických sloučenin.

Koncentrace a typ látek představují doslova elixír mládí a života, ale také přírodní konzervační prostředek.

Antioxidanty z hřebíčku mohou sloužit nejen jako přírodní konzervační látky, ale především jsou výborným lékem na předčasné stárnutí, degenerativní choroby všech buněk a tkání a dokonce i prevencí rakoviny.

Profesorka Juana Fernándezová Lópezová z Univerzity Miguela Hernándeze věří, že antioxidanty z hřebíčku by mohly nahradit syntetické látky užívané v potravinářství.

„Hřebíček se v našich testech jeví jako nejlepší zdroj antioxidantů, které mají výbornou schopnost vylučovat vodík, omezovat peroxidaci tuků a redukovat železo,“ tvrdí Fernándezová Lópezová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat