Bílé, nebo červené? Ne. Hitem je modré víno!

Španělská společnost Gik se rozhodla vniknout na trh s vínem. A protože konkurence je obrovská a mladá firma maličká, musela přijít s něčím, co bude hitem především mezi mladými ochotnými utrácet. A tak vyrobila modré víno. To je prý přírodní s malým přídavkem indiga. Na otázku, proč zrovna zvolili majitelé jasně modrou, pro víno dost nepřirozenou barvu, odpovídají jednoznačně: „Aby nápoj dobře vypadal na Instagramu.“

Mladí lidé jsou posedlí sdílením svých intimních momentů na sociálních sítích a fotky k tomu patří. Sklenice s modrým nápojem či láhev s modrým vínem vypadají na takových snímcích nepřekonatelně.

Gik na vývoji vína spolupracoval s Baskickou univerzitou a použil při zpracování hrozny modrých i bílých odrůd révy vinné. Modrou barvu prý nápoj získal především přídavkem antokyanů – barviv přirozeně se nacházejících ve slupkách bobulí modrých odrůd révy. Finální jasný tón dodává nápoji kapička indigové modři.

Modrá je barvou proměnlivosti a změny, ale také pohybu, inovace a nekonečna,“ uvedl k výběru zvoleného tónu mluvčí společnosti Gik.

Víno bude v EU dostupné do konce roku a to v přepočtu za tři sta korun za sedmičku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat