Co lze vyčíst z vaší chůze?

Když si člověk začne všímat na chodníku ve městě chůze lidí, nemůže přehlédnout jedince, kteří při tom silně pohybují horní i dolní částí těla. Jiní spíš vrtí zadkem, zatímco další skupina je v pohybech úsporná. Podle psychologů z Portsmouthu a Mnichova lze z chůze vyčíst některé základní rysy osobnosti.

A člověk nemusí být zrovna erudovaný psycholog, aby mu došlo, že člověk, který při chůzi výrazně mává horní částí těla a energicky pohybuje i spodní polovinou, je v životě jedinec agresivní.

Lidé pohybující výrazně pouze pánví, jsou lidé extrovertní a velmi přístupní druhým osobám. A třetí skupinu tvoří v chůzi úsporní jedinci, kteří jsou tvořiví a svědomití.

„Když chodíte, tělo přirozeně trochu rotuje. Jak jde levá noha kupředu, levé rameno dozadu a pravá noha se snaží držet rovnováhu. U agresivních lidí je tato rotace přemrštěná,“ vysvětluje doktor Liam Satchell z Portsmouth University.

Vědci z Technické univerzity v Mnichově se podobným tématem zabývali také. Stejně jako ti z Portsmouthu sledovali na kameře pochodující jedince, jejich chůzi podrobili počítačové analýze a výsledky vztáhli k testům osobnosti. Na základě toho získali tři základní skupiny osob.

Motovidla jsou nejčastějším typem. Jejich chůze v davu je vratká a je jich asi padesát procent. Tito lidé jsou extrovertní a přístupní.

Ledoborců je asi pětadvacet procent. Razí si cestu davem a všichni před nimi uskakují. Je jich asi pětadvacet procent. Tito jedinci jsou většinou agresivní.

Poslední skupinu tvoří aristokrati. Jsou zdvořilí a ustupují vždy o krok na stranu, aby pustili ostatní. Je jich opět zhruba čtvrtina. Jedná se o tvořivé a svědomití osoby.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat