Udělejte něco pro své zdraví a pomozte lidem s poruchou srážlivosti krve!

24.03.2017 | Zajímavosti

Zveme vás na 5. ročník charitativního běhu nadačního fondu Aquapura, jehož je Bety.cz partnerem, který se koná v rámci XXIV. česko-slovenské konference o trombóze a hemostáze.

Výtěžek charitativního běhu je určen na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve. Svoji účast přislíbily hráčky basketbalového týmu Hradecké lvice, které nadační fond AQUAPURA pravidelně podporují. Běh je otevřený pro veřejnost a každý přihlášený účastník dostane funkční triko.

Charitativní běh se koná ve čtvrtek 18. května 2017 od 18 hodin v Hradci Králové.


Podpořte nemocné s poruchou srážlivosti krve!

Start: TJ Sokol Hradec Králové, Eliščino nábřeží 777, na místním oválu. Trať o délce 4,5 km vede kolem řeky Labe v centru města.
Poplatek: 300 Kč/osobu (studenti 200 Kč). Poplatek lze uhradit do 11. 5. 2017 na č. ú. 246101055/0300 nebo na místě. Přihlášku s vaším jménem a kontaktem zašlete emailem do 11. 5. 2017 na info@aquapura.cz

Komu pomůžete?

Celý poplatek je věnován nadačnímu fondu AQUAPURA, který jako jediný v ČR pomáhá pacientům, jimž byla diagnostikována porucha srážlivosti krve, tzv. tromboembolická nemoc. Ta patří mezi kardiovaskulární onemocnění, která představují třetí nejčastější příčinu úmrtí v České republice a v dalších rozvinutých zemích. Je způsobena porušením rovnováhy mezi tvorbou a rozpouštěním drobných sraženin v krvi. Projevuje se žilní trombózou, tedy vznikem krevní sraženiny, která se může uvolnit do krevního řečiště a způsobit embolii, jež může skončit až úmrtím. Nejčastěji jsou výskytem trombu postiženy žíly v dolní končetině. Vytvořit se ale může také v horních končetinách nebo jinde v žilním systému.

Prevencí tromboembolie je zdravý a aktivní styl života s dostatkem pohybu včetně dodržování pitného režimu. Mezi nejvíce ohrožené patří lidé v produktivním věku. Rizikových faktorů onemocnění je celá řada a patří mezi ně především obezita, věk, nádorová onemocnění, imobilizace, operace nebo užívání některých léků.

Přihlaste se na charitativní běh na pomoc pacientům s tímto onemocněním. Těšíme se na vás a děkujeme, že pomáháte s námi!

Více informací na: www.aquapura.cz a www.hemostaza2017.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat