Největší mýty o svatebních dortech

Svatební dort je ozdobou každé hostiny. Tedy v ideálním případě. Odhalují vkus nevěsty a ženicha a měly by být sladkou tečkou za skvělým jídlem. A panuje kolem nich spousta nesmyslů.

1.    Dorty jsou drahé

Tak samozřejmě za svatební dort zaplatíte mnohem víc než za dort k narozeninám, který si vyberete v chladicím pultu cukrárny na rohu. Ale pokud vám někdo tvrdí, že není možné pořídit jej za méně než 10 tisíc, není to pravda. Neskočte hned po první nabídce. Dejte si tu práci a obvolejte cukráře ze širokého okolí. Uvidíte, že krásný a dobrý svatební dort se dá pořídit i relativně lacino.

2.    Zvolit je nutno neutrální chuť, aby chutnal všem

Máte rádi citronový krém, ale nejste si jistí, jestli bude všem po chuti? Klidně tyhle úvahy pusťte z hlavy. Je to vaše svatba, pochutnat si musíte v první řadě vy.

3.    Dorty mají být kulaté

Ale vůbec ne. Klidně buďte kreativní a zvolte si tvar, jaký se líbí vám. I hranatý dort dokáže být velmi elegantní.

4.    Vrchní patro dortu se schovává na první výročí

Tahle tradice pochází z anglosaského světa, ale někteří svatebčané se jí začínají řídit i u nás. A tak vrchní patro dortu čeká rok v mrazáku, abyste je po uplynutí této doby rozmrazili a zjistili, že na čerstvém jste si pochutnali nějak víc. Není to trochu škoda? Takže na tradice klidně zapomeňte!

5.    Odborník si s tím poradí

Samozřejmě, že zkušený cukrář dokáže vykouzlit famózní dort podle vašich představ, ale musíte mu tyto představy přesně definovat. Takže si vezměte tužku (pastelky) a papír a pěkně všechno popište a nakreslete. Ušetříte si tak možná nepříjemná překvapení.
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat