Nepodceňte přípravu na Vánoce. Některé druhy cukroví už byste měli chystat nyní

15.11.2017 | Zajímavosti

Ačkoli do Vánoc zbývá ještě několik týdnů, tato doba uteče, ani se nenadějete, a najednou budete ve shonu řešit, jaké upéct cukroví. Přitom zkušené pekařky a cukrářky vědí, že některé druhy je lepší připravit alespoň s měsíčním předstihem! Jen si vzpomeňte na svou babičku, jak to u ní krásně vonělo perníkovým kořením či vanilkou už od druhé poloviny listopadu...

Protože cukroví je pečené z různých těst, proto se vyplatí si jeho přípravu pečlivě naplánovat. Nepečené kousky připravujeme až těsně před Vánocemi, naopak jiné druhy sladkých dobrot potřebují několik týdnů k uležení. Jinak se vám může stát, že budete mít žluklé rolády a rumové kuličky a tvrdé perníčky.

Už je čas?

Tip redakce: Poctivé cukroví z Globusu

Stále více hospodyněk v dnešní uspěchané době hledá možnosti, jak ušetřit čas a věnovat ho rodině, a  přenechává pečení cukroví profesionálům. Chcete na vánoční tabuli servírovat skutečně kvalitní cukroví z poctivých surovin, ručně vyrobené a hlavně úžasně chutné? Pak si je kupte v Globusu! Cukroví zde pečou ve vlastní pekárně, pouze z kvalitních surovin od tuzemských dodavatelů.
V nabídce má Globus také vánočku a další vánoční pečivo. Vyzkoušejte letos jejich novinku - vánočku De luxe s nádechem citrusů.

Cukrovím, které je přímo pověstné tím, že by se na štědrovečerní stůl mělo dostávat až po několikatýdenním odpočinku, jsou například perníčky. Ideální je začít s pečením již na konci listopadu, případně na přelomu listopadu a prosince. A jak jsou na tom ostatní druhy sladkého pečiva?

  • Perníčky a zázvorky (ideálně měsíc, nejpozději ale 3 týdny před Vánocemi)
  • Cukroví s oříšky, sušenky a vanilkové rohlíčky (3 týdny)
  • Linecké těsto (přibližně 14 dní)
  • Cukroví z piškotového a křehkého těsta (zhruba 10 dní)
  • Nepečené cukroví (nejdříve 20. prosince)
  • Vánočka a štola (nejdříve 23. prosince)

Aby vydrželo

Kde cukroví uchovávat? Každopádně v chladnu, pokud máte balkon, nemusíte si dělat v lednici místo. Ideální jsou hliněné nádoby, které používaly naše babičky, ale moc hospodyněk je nemá. Takže si připravte papírové krabice a alobal.

Krabice vyložte celé alobalem a do nich dávejte jednotlivé druhy cukroví. Každý druh do jedné krabice. Perníčky můžete dát i do kovových dóz. Pokud budete dávat krabice na nezakrytý balkon, dejte pozor, aby vám na ni nenapršelo či nenasněžilo.

Nepečené cukroví a rolády potřebují stálou teplotu, proto je zabalte do alobalu a nechte je v lednici.

Kam s vánočkou? Také ona vydrží déle, pokud ji místo do igelitového sáčku zabalíte do alobalu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat